Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз сподівається, що "Наша Україна" ще не втрачена для політреформи

Вівторок, 7 грудня 2004, 18:54
Лідер фракції Соцпартії Олександр Мороз сподівається на те, що на погоджувальній раді лідерів фракцій і груп у керівництва Верховної Ради буде знайдене прийнятне для всіх формулювання тексту закону про політреформу.

В інтерв'ю журналістам у Києві він не виключив, що на погоджувальній раді, які проходить в цей час, "буде знайдено більш прийнятну формулу по тексту законопроекту 4180", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Можливо, ми знайдемо там (на погоджувальній раді) по тексту 4180 більш прийнятну форму, прийнятне формулювання, оскільки там зараз внесені такі зміни, які, на мою думку, трохи погіршують якість цього закону. Вони створюють таку систему влади, яка не буде ефективною, але це внутрішні справи", - сказав він.

Мороз також підкреслив, що зараз зал Верховної Ради "зорієнтований на позицію фракції "Наша Україна", яка хитається".

"Їм справді важко прийняти рішення, особливо в такій специфічній ситуації, коли керівник фракції не присутній на засіданні. Потрібно його якимсь чином відвести від впливу деяких людей, які не хочуть нічого змінити, хочуть, щоб усе залишалося, як є", - підкреслив він.

При цьому депутат відзначив, що "частина груп або підфракції фракції "Наша Україна" у тій дискусії, що проводиться зараз там, у середині (на погоджувальній раді), наполягають на тому, що потрібно голосувати зміни до Конституції".

Законопроект 4180 (автори - Степан Гавриш, Раїса Богатирьова й інші) передбачає перерозподіл повноважень між парламентом і президентом з метою оформлення парламентсько-президентської форми правління, обрання президента України в ході всенародного голосування, формування уряду коаліцією депутатських фракцій, продовження строку повноважень парламенту до 5 років, введення імперативного мандату.

Документом розширюються повноваження Верховної Ради, яка отримає право призначати прем'єр-міністра, міністрів оборони, іноземних справ за поданням президента, а також за поданням прем'єр-міністра - інших членів уряду.

Кабінет міністрів одержує право призначати глав місцевих державних адміністрацій, яких зараз призначає президент.

Читайте також:

СПУ МОЖЕ ВІДМОВИТИ ЮЩЕНКОВІ У ПІДТРИМЦІ

Мороз звинувачує "Нашу Україну" у бажанні влаштувати похорони

Депутати розійшлися ні із чим. У середу Литвин має привести Кучму

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування