Чорновіл не знає, хто саме "копає під Януковича" - Кучма чи Медведчук

Вівторок, 7 грудня 2004, 21:20
Влада була орієнтована на зрив виборів і не на користь Януковича, вважає новий голова штабу Януковича Тарас Чорновіл.

Це, на його думку, підтверджує той факт, що "про порушення, які не додали Януковичу, було відомо заздалегідь, туди відразу прибували камери".

В ефірі 5 каналу Чорновіл заявив, що не певний, з ким саме можна пов'язувати "підкопування" під Януковича – "з іменем Медведчука, чи Кучми".

"Мені казали, що Медведчук слабка фігура і казали, що я його демонізую. Можливо треба було демонізувати Кучму", додав Чорновіл. За його словами, Медведчук "не приходить в штаб, не контактує і реально не контактував".

Депутат підкреслив, що штаб Тігіпка працював "у нав'язаному режимі", були "відверті підставляння", вимога "формування штабів під контролем адміністрації президента", і це було "ціною продовження соціальних програм".

Чорновол повідомив, що в штабі залишається працювати "велетенська група людей". "Практично всі, крім Тігіпка і купки людей, які відійшли з ним", додав він.

Серед активних працівників штабу він назвав "основний актив фракції "Регіонів", Хомутинника і Коновалюка. Він не став називати прізвище особи, яка контролюватиме фінансування, оскільки, за його словами, "ми опинились в позиції опозиційного кандидата, і я не хотів би підставляти людей".

Чорновіл заявив, що відповідатиме за розробку основних стратегічних програм, займатиметься ідеолого-політичною роботою, загальною координацією роботи з кандидатом.

Свою задачу бачить в боротьбі проти "тих комплексів і стереотипів", що були нав’язані його кандидату.

Чорновіл збирається рекомендувати Януковичу відмовитися від "компромісу з владою, який йому зашкодив", а також "штучної прив’язки Януковича до влади". Насправді, вважає депутат, Янукович "є в протиставленні, і окремим сегментом влади".

Чорновіл заявив, що "відповідатиме в штабі за все" і планує розробити роботу штабу таким чином, щоб масові фальсифікації під час виборів "були не можливі".

При цьому він вважає, що перевезення шахтарів з Донбасу до західних регіонів були "не настільки масштабні".

"Вони привозилися, як спостерігачі, але їх підготовка була неадекватною", сказав він, додавши, що пізніше у львівських газетах з'явилися повідомлення "що це були добрі хлопці, яких місцеві жителі пригощали всім чим мали".

Сам Чорновіл бачить Януковича "як людину, яка прогресує, може бути нормальним цивілізованим лідером". "В Ющенку я цього не побачив. Я не хочу, щоб його команда прийшла до влади", говорить Чорновіл.

На його думку, в кандидата "потенціал ще дуже-дуже великий і зростає за рахунок того, що значна частина людей, які голосували за Ющенка, голосували проти Кучми і проти місцевої влади".

Чорновіл також розповів, що отримав пропозицію очолити штаб Януковича телефоном від його прес-секретаря Ганни Герман, з якою, як він висловився, він знаходиться "в зв’язці, постійно контактує". Це відбулося "того ж вечора, коли відбулося оголошення" Януковичем заяви про продовження кампанії.

За словами депутата, він "погодився, але не відразу".

Українська правда

ЯНУКОВИЧ ІДЕ У ВІДПУСТКУ і поміняв "зрадника" Тігіпка на Чорновола

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...