Давидович переміг з рахунком 10 проти 5

Вівторок, 7 грудня 2004, 23:00
Рішенням нового складу Центральної виборчої комісії у середу ввечері її головою обраний Ярослав Давидович. У старому складі комісії він був заступником голови.

На короткій прес-конференції, у якій взяли участь всі члени ЦВК, Давидович повідомив, що організаційне засідання триває, на ньому будуть обрані також заступник голови і секретар ЦВК.

Член ЦВК Андрій Магера, який очолював лічильну комісію, повідомив, що при таємному голосуванні за Давидовича проголосували 10 членів ЦВК, ще п'ять членів ЦВК проголосували за кандидатуру Марини Ставнійчук.

Її обрано заступником голови ЦВК.

Ще одним заступником голови ЦВК призначено Миколу Мельника (квота БЮТ), секретарем Центрвиборчкому– Сергія Дубовика (квота СДПУ(о)).

Ярослав Давидович був серед тих чотирьох членів Центральної виборчої комісії, які не підписали протокол про визнання Януковича президентом. Також не підписали протокол Андрій Магера, Руслан Князевич і Олександр Чупахін.

Відповідаючи на питання журналістів, чи встигне ЦВК з урахуванням змін до закону про вибори президента організувати повторне голосування 26 грудня, Давидович сказав, що ЦВК на це " приречений".

Давидович народився у 1948 році в Тернопільській області. В 1978 році закінчив юридичний факультет Львівського держуніверситета; у ЦВК працює з 1997 року (спочатку секретарем, потім - заступником голови комісії); заслужений юрист України, має орден "За заслуги" 3-й ступеня.

8 грудня Верховна Рада обрала новий склад Центральної виборчої комісії методом рейтингового голосованння.

З 15 членів старого складу комісії до нового складу Центвиборчкому потрапили 11 осіб.

Голова ЦВК, його заступник, секретар обираються з числа членів комісії шляхом таємного голосування на її засіданні. Голова ЦВК, його заступник, секретар комісії, а також не менш третини інших членів комісії повинні мати вищу юридичну освіту. Відповідно до закону про ЦВК, після формування комісії її персональний склад протягом року не можна змінювати більш ніж на одну третину.


Інтерфакс-Україна

ВЕРХОВНА РАДА УТВЕРДИЛА ЦВК. БЕЗ КІВАЛОВА И ДОНЕЦьКИХ

Кідалово - Януковича оголосили президентом

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування