Солана вказав Путіну на його місце

Середа, 8 грудня 2004, 10:51
Верховний представник Європейського Союзу з питань єдиної зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана висловив думку, що недавнє застереження президента Росії Володимира Путіна щодо Заходу від втручання у внутрішні справи України "йде занадто далеко".

Представник ЄС мав на увазі висловлення глави російської держави в Анкарі: "Я не хочу, щоб як у Німеччині, де відбувся поділ на "західників" і "східняків", (в Україні) з'явилися люди першої й другої категорії.

Причому люди першої категорії мають можливість жити за стабільними демократичними законами, а людям із, так би мовити, темними політичними кольорами шкіри добрий, але суворий дядько в корковому шоломі буде вказувати політичну доцільність, за якою вони повинні жити. А якщо тубілець буде заперечувати, то його покарають за допомогою ракетно-бомбового кийка, як у Белграді".

В інтерв'ю французької радіостанції "Європа-1" Солана відзначив у середу: "Це висловлювання йде занадто далеко. Стурбованість Європи полягає в тому, щоб (в Україні) відбувся справжній виборчий процес, проведений добре і без фальсифікацій. Свого кандидата в нас немає".

"Путін під час другого президентського мандату став більш відвертим, і можливо, більш рішучим, у нього більше стурбованості щодо сусідів: такі країни як Україна, Молдавія, Грузія стали об'єктами заклопотаності Путіна скоріше тепер, ніж раніше", - також сказав Солана.

Верховний представник ЄС, крім того, підкреслив, що в президента Росії "немає права втручатися у внутрішні справи України, як його немає і у нас".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Путін готовий працювати з Ющенком і Януковичем, але фаворит залишився

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News