Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гризлов обізвав Ющенка шахраєм і похвалив Януковича

Середа, 8 грудня 2004, 13:23
Весь післявиборчий процес в Україні йде поза правовими рамками, заявив в Астані спікер Держдуми Російської Федерації Борис Гризлов.

"Придумане формулювання: "виходячи з політичної доцільності". За законом, Верховний суд не мав права оцінювати вибори і, тим більше, проголошувати переголосування другого туру. Це незаконне формулювання", - сказав голова нижньої палати парламенту Росії.

Гризлов охарактеризував як силовий тиск опозиції те, що відбувається в Україні. "Те, що відбувається в Україні з боку опозиції, це - силовий тиск: блокування державних установ, центру Києва. Це продумана й підготовлена акція силового характеру", - вважає спікер.

Він також нагадав про самопроголошення Віктора Ющенка президентом України. "Самопроголошення себе президентом потрібно розцінювати як шахрайство", - сказав спікер Держдуми. Він також відніс це питання до Кримінального кодексу.

Гризлов сказав, що учасники "круглого столу" намагалися вивести ситуацію в Україні у правове поле.

Спікер Держдуми висловив сподівання, що "Україна у зв'язку з виборами не розколеться".

"Перемога Януковича дозволить Україні залишитися цілісною країною", - вважає Гризлов, передає РІА "Новості".

У той же час росіяни відмовляються від планів зустріти Новий рік в Україні, заявив у середу в інтерв'ю радіостанції "Ехо Москви" голова Московської асоціації туристичних агентств (МАТА) Павло Кларк.

"Анульовані практично всі групи; у наявності дефолт новорічних турів в Україну", - сказав Кларк.

За його словами, також анулюються практично всі екскурсійні поїздки в Київ, Одесу, Прикарпаття й Закарпаття.

"Що стосується основного пляжного напрямку - Криму, то зараз там "мертвий сезон", і активний туристичний сезон відкривається ближче до травня", - пояснив Кларк.

"Загалом, перспективи не дуже радісні. Зараз усіх турбує питання про те, чи стабілізується ситуація в Україні", - підкреслив глава МАТА.

Якщо провалиться сезон по Криму, це буде мінус для російського бізнесу, оскільки туристичні компанії будуть втрачати вкладені перед сезоном гроші. Для українських колег це теж нічого гарного не принесе", передає "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:

Солана вказав Путіну його місце

США й Росія зійшлися на суверенності України

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування