Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солана вважає, що в Україні великий день. Пауел теж радіє

Середа, 8 грудня 2004, 13:36
Верховний представник Європейського Союзу з єдиної зовнішньої політики й політики безпеки Хав'єр Солана привітав реформи, затверджені в середу в Україні.

"Сьогодні - великий день. Я повернувся з поїздки в Україну з гарними новинами, оскільки затверджені всі необхідні закони", - заявив він агентству ЕФЕ.

Солана підкреслив, що "єдине, що ще повинен зробити ЄС, це направити спостерігачів на вибори, які відбудуться в Україні 26 грудня".

За його словами, вплив на нові кроки, які зроблені у Києві, зробив не тільки він: "Це стало результатом роботи багатьох людей".

Високопоставлений європейський чиновник перебуває в Гаазі для участі в зустрічі ЄС-Китай на вищому рівні.

Державний секретар США Колін Пауел також привітав реформи, схвалені в середу українським парламентом.

"Я дуже задоволений з приводу того, що парламент схвалив законодавство, необхідне для проведення повторного голосування 26 грудня", - заявив він.

"Українці об'єднують зусилля, спрямовані на вирішення проблеми, що постала перед ними", - додав держсекретар, виступаючи у Брюсселі у дослідницькому центрі "Фонд Маршалла".

Пауел також висловив задоволення тим, що під час кризи, пов'язаної із проведенням виборів президента України, США і Європа говорили "одним голосом".

За його словами, "українська і російська влада одержали чіткий сигнал з Північної Америки і Європи: "Дайте українському народу самому ухвалити рішення".

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

Кінець "пакетного" протистояння

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування