Литвин вважає, що його "хвиля" - не для прем'єрства

Середа, 8 грудня 2004, 14:30
Голова Верховної Ради Володимир Литвин знову заявляє, що не має наміру очолювати Кабінет міністрів, і вважає, що прем'єр-міністром у майбутньому повинен стати політик "нової хвилі".

"Я думаю, що ні сьогодні, ні потім я не збираюся використати підтримку, щоб стати прем'єр-міністром", - сказав Литвин, відповідаючи на запитання журналістів у середу в Києві.

Він зазначив, що добре уявляє собі обсяг вимог до людини, котра може очолити уряд, складність завдань, що стоять перед ним.

"Сьогодні не менш важлива робота в парламенті. У нас є багато гідних кандидатур, які можуть очолити уряд", - сказав спікер.

На його думку, очолити Кабінет Міністрів у майбутньому має людина "не із засаленої колоди". "Сьогодні потрібний прорив в Україні, потрібна нова хвиля політиків", - підкреслив він, відзначивши, що на нинішньому етапі такі люди є, у тому числі серед депутатів Верховної Ради.

Також Литвин заявив про необхідність якомога швидше провести інавгурацію нового президента України, обраного 26 грудня, щоб забезпечити стабільність у країні.

"Після оголошення результатів ЦВК, потрібно негайно провести інавгурацію. Цього вимагають обставини, цього вимагає життя", - сказав він.

"Після виборів необхідно зміцнити стабільність у країні", - підкреслив спікер.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування