Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО ХОЧЕ ВИСТУПИТИ З ЯНУКОВИЧЕМ В ДОНЕЦЬКУ – щоб не було "дохлої клячі"

Середа, 8 грудня 2004, 14:56
Віктор Ющенко пропонує Віктору Януковичу разом виступити на мітингах в Донецьку і Львові для зняття теми сепаратизму в Україні.

"Я готовий в Донецьку разом із Януковичем виступити на площі, звернутися до людей, щоб вони зрозуміли, що в мене інший світогляд (ніж той, який навіювали пропагандою)", - сказав Ющенко журналістам у парламенті.

"Я готовий те ж саме продемонструвати у Львові", - додав Ющенко.

Ющенко сказав, що йому "щимить серце, коли в опт і в роздріб пускають цю тему (сепаратизму)".

"Мені як громадянину принизливо те, що відбулося в Сіверодонецьку. Всі розуміють, що це дохла кляча, що таких сепаратистських ідей не існує", - додав він.

"Пройде місяць, ми знайдемо порозуміння з елітами на сході і півдні", - сказав Ющенко.

Ющенко сказав, що ухвалені зміни до закону про вибори "розкривають шлях до перемоги у добрих 18-20 регіонах, а в інших регіонах ми можемо говорити про більш справедливі вибори".

За словами Ющенка, в парламенті вдалося досягнути "фундаментальних речей, які говорять, що події 21 листопада не повторяться":

"Ми відправили у відставку уряд, генпрокурора, непогано відправити кількох губернаторів областей, де були фальсифікації. Відбулася відставка і формування нового ЦВК, і внесено зміни до закону про вибори".

За словами Ющенка, важливо, що тепер виборчі комісії на місцях формуватимуться за рівного представництва людей від Ющенка і Януковича: "Щоб ви розуміли – раніше співвідношення було один до шести".

Також він назвав позитивом, що у комісіях можуть бути люди з інших регіонів – "ми сформуємо їх за рахунок майданних революціонерів".

Ющенко назвав компромісним законопроект 4180 змін до Конституції. "Я не буду говорити як протилежна сторона, яка сказала, що від закону залишилися рожки да ножки. Але ми в проекті 4180 отримали предостатньо компромісів".

"Сьогодні день критичного компромісу. Якби не сьогодні – завтра було б пізно і ми пішли б за стихійним сценарієм. Я радий, що політики відчули позицію протилежної сторони".

На питання, чи буде знято блокування адміністрації президента і Кабміну, Ющенко сказав: "Почекайте".

"У нас сьогодні великий мітинг о 19 годині на Майдані. Приходьте, беріть з собою валенки, теплі носочки, наколоті апельсини...", - звернувся Ющенко до журналістів.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування