У отруєнні Ющенка три нові версії. Солані про це розповіли у "Рудольфінерхауз"

Середа, 8 грудня 2004, 18:22
Лікарі віденської клініки "Рудольфінерхауз" кажуть, що розглядають нові версії можливого отруєння Віктора Ющенка з огляду на "картину розвитку шкірних змін".

Як сказав "Українській правді" австрійський лікар Ющенка Микола Корпан, зараз вони "отримали зовсім іншу картину, яка не відповідає розацеї і герпесу".

"Вона може відповідати, наприклад, отруєнню діоксинами. У нас є ще дві інші версії", - сказав він.

Однак Корпан не став уточнювати, які це версії, сказавши, що це – "лікарська таємниця".

За словами Корпана, у них повніша оцінка причин можливого отруєння Ющенка, бо вони бачать "підтвердження затяжного розвитку".

Лікар додав, зараз вони вже не розглядають версії отруєння важкими металами або грибами.

Корпан сказав, що їм треба провести нове обстеження Ющенка. Він додав, що взяття аналізів займе лише годину часу, і зараз "дискутується", чи можна це зробити в Києві.

"Якщо Віктор Ющенко скаже, що зараз зайнятий і може це зробити пізніше – ми повернемося до нього пізніше", - сказав він.

Водночас Корпан сказав, що "з огляду на розвиток високих технологій існують речовини, які викликають важкі наслідки аж до летальних, але сліди знайти неможливо".

Тим часом верховний представник ЄС Хав’єр Солана повідомив, що мав розмову з лікарем клініки "Рудольфінерхауз", який запевнив Солану в високій вірогідності отруєння Ющенка.

Про це пан Солана повідомив французькій рідіостанції "Еurope 1" у середу, перебуваючи в нідерландській Гаазі на зустрічі ЄС-Китай на високому рівні.

"Я довго розмовляв із лікарем у Відні...Ми говорили телефоном, і він сказав мені, що на той момент вважає, що його (Ющенка) було отруєно".

"Однак інформація від різних лікарів була різною. Мені невідомо, чи визначилися вони зі своєю позицією сьогодні. Проте не викликає сумніву те, що вигляд Віктора Ющенка, його обличчя змінилися..." – додав Солана.

Раніше в середу британське видання "Таймс" опублікувало статтю, де стверджувалося, що Ющенка було отруєно з метою його усунення. Такі висновки робилися на підставі інтерв’ю з Корпаном.

"Українська правда"

Читайте також:

Хто отруїв Ющенка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування