Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО нагадує Москві, що вона не має монополії на Україну

Четвер, 9 грудня 2004, 10:06
Генеральний секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер зазначив, що зацікавленість українськими подіями не є монопольним правом Москви.

Так він прокоментував дипломатичну чвару з Росією довкола України, передає Бі-Бі-Сі.

"Я зі свого боку розумію, що Україна є для Російської Федерації важливим сусідом. Моя відповідь така - Україна є також важливим сусідом НАТО і Європейського Союзу", - сказав він.

"Тож не перетворюймо цього в бійку чи сварку, а погодьмося, що вирішальне слово належить українському народові, який і має вільно і чесно обрати свого президента", - додав Схеффер.

Він також підтвердив, що засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ, яке мало відбутися в четвер в рамках засідання Північноатлантичної ради, не скасоване, а перенесене.

"Це ми відзначили на раді НАТО, що це несприятливий момент проводити засідання комісії Україна-НАТО на рівні міністрів", - сказав він, додавши, що засідання перенесене.

"Сподіваюся, ви розумієте, що в словнику ці слова мають різне значення", - підкреслив генсекретар.

Знову відзначивши позицію НАТО, відповідно до якої альянс підтримує проведення демократичних і чесних виборів, Схеффер підкреслив, що вибори, які відбулися в Україні, не були ні чесними, ні прозорими.

"НАТО не підтримує жодного з кандидатів, а люди самі виберуть того, президента, якого вони хочуть", - додав Схеффер, слова якого наводить "Інтерфакс-Україна".

Читайте також:

НАТО уникає зустрічей з урядом-фальсифікатором. І чекає легітимного президента

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування