Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Новий канал" залишається без новин та Ткаченка

Четвер, 9 грудня 2004, 12:31
Голова правління ЗАТ "Новий канал" Олександр Ткаченко має намір звільнитися з каналу.

Втім, прес-служба каналу заявила, що Олександр зараз не готовий коментувати ситуацію, повідомляє сайт "Телекритика".

Є припущення, що кандидатура Ткаченка розглядатиметься у зв’язку із можливим формуванням Громадського телебачення, яке за припущенням одного із авторів "Телекритики" буде ініціюватися одразу після третього туру виборів.

Також у кінці минулого тижня колективу новинної служби "Репортер", що на цьому ж каналі, було повідомлено про те, що рішення про закриття новин на каналі є остаточним.

Дата останнього дня роботи "Репортера" – 31 грудня. Колектив у більшості має бути скорочено. Йдеться про майже півсотні журналістів.

Керівництво пообіцяло компенсаційні виплати.

Нагадаємо, що ці зміни були очікувані і пов’язані із переформатуванням у так званому медіа-холдингу Пінчука, куди входять канали СТБ, ICTV, "Новий", М1.

В основу переформатування каналів покладено ідею мінімізації внутрішньої конкуренції між каналами холдингу, та таким чином, посилення їхньої спільної конкурентоспроможності стосовно головних конкурентів – каналів "1+1", "Інтер", "ТЕТ".

У вересні умовним керівником умовного медіа-холдингу Пінчука замість Олександра Ткаченка став керівник каналу ICTV Олександр Богуцький.

Фактично це означало, що ICTV має стати головним інформаційним "форпостом" холдингу, залишаючись у той же час так званим сімейним каналом. "Новий канал" має стати остаточно молодіжно-розважальним.

СТБ, на який зараз прийшла нова команда на чолі з Дмитром Харитоновим, має, начебто, зайняти нішу пізнавально-публіцистичного мовлення, з посиленою увагою до документальних проектів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування