Ющенко не залишив Кучмі його яхту. І не сварився з Тимошенко?

Четвер, 9 грудня 2004, 13:36
Нардеп Роман Зварич категорично заявляє, що на жодному етапі не велися ніякі переговори із президентом Леонідом Кучмою щодо надання йому гарантій недоторканості.

Про це він заявив у четвер на прес-конференції.

Зварич зазначив, що він хоче "розвіяти міф, що ми домовлялися з Кучмою".

"На жодному етапі ніхто не розглядав можливості домовлятися з Кучмою", - підкреслив Зварич.

Він зазначив, що Кучма "скоїв злочин", коли відмовився відправити уряд Віктора Януковича у відставку після рішення Верховної Ради України з даного приводу.

За його словами, згідно зі ст. 115 Конституції, Кучма зобов`язаний був відправити уряд Януковича у відставку. А оскільки він цього не зробив, то його діяння підпадають під "ст. 111 Кримінального Кодексу України – державна зрада", наголосив Зварич.

Водночас він зазначив, що, згідно з Конституцією України, президент та колишній президент користуються імунітетом і, зокрема, не можуть бути притягнуті до кримінальної відповідальності.

Зварич зазначив, що рішення про притягнення до кримінальної відповідальності може бути лише після прийняття парламентом рішення щодо імпічменту президента. Він не виключає можливості, що ВР може прийняти таке рішення щодо Кучми.

В той же час, Зварич сказав, що не може стверджувати, що Кучма буде все-таки притягнутий "до кримінальної відповідальності".

Зварич також спростував розкол між Юлією Тимошенко та Віктором Ющенком.

Так він прокоментував заяви Тимошенко у середу з приводу порушення конституційних норм стосовно процедури прийняття змін до Конституції України.

Зварич зазначив, що Коаліція "Сила народу" є демократичною структурою, де кожен має право висловлювати свою точку зору.

Зварич висловив переконання, що "пані Юля буде використовувати свою незупинну енергію" для того, щоб одержати спільну перемогу на переголосуванні 26 грудня під час президентських виборів в Україні.

УНІАН

Читайте також:

КУЧМА ПРОСИТЬ ГАРАНТІЙ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ, ПЛЮС ЯХТУ Й ДАЧУ?

Тимошенко оскаржуватиме голосування за політреформу в суді

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування