ПІСКУН НЕ БУДЕ ГЕНПРОКУРОРОМ У ЮЩЕНКА

Четвер, 9 грудня 2004, 14:15
Керівник інформаційно-аналітичного центру штабу Ющенка Анатолій Гриценко впевнений, що Ющенко не буде подавати Святослава Піскуна на посаду генпрокурора.

"Я на сьогодні впевнений, що Піскун не буде тією кандидатурою, яку президент Ющенко внесе від себе як справжнього генпрокурора України", - сказав Гриценко на прес-конференції.

Щодо можливого повернення Піскуна в прокуратуру на час до виборів, після відставки Васильєва, Гриценко підкреслив, що "незалежно від того, чи буде призначений на цей період генпрокурором Піскун чи ні, це не зможе змінити ситуацію, оскільки при нинішньому президенті прокуратура не виконує того, що мала би робити".

У той же час нардеп Роман Зварич повідомив, що фракція "Наша Україна" має намір подати на розгляд Верховної Ради законопроект про зміни в Конституцію щодо ліквідації положення політреформи про надання генпрокуратурі повноважень нагляду за дотриманням прав і свобод громадянина.

"На наступній сесії - або ж, якщо вдасться, ще на цій - ми будемо вносити законопроект про внесення змін у Конституцію, де будемо домагатися раз і назавжди покінчити із цим інститутом (нагляду за дотриманням прав і свобод громадян), що є рецидивом тоталітарного режиму", - заявив він.

Він підкреслив, що, незважаючи на те, що в середу це положення в законі було прийнято (закон 4180 затверджений у середу в пакеті зі змінами закону про вибори президента), "при президентстві Віктора Ющенка воно не буде виконуватися".

"Я можу гарантувати, що генпрокурор, якого призначить Ющенко після одержання згоди парламенту, у жодному разі не буде використовувати цей механізм протягом строку президентства Ющенка", - сказав Зварич.

Депутат також заявив, що, незважаючи на прийняття конституційної реформи, "у президента Ющенка" буде досить часу на здійснення програми демократизації суспільства.

На його думку, "урізаність" президентських повноважень не перешкодить Ющенку, якщо він стане главою держави, виконати свою програму.

"Ті як мінімум 9 місяців (до 1 вересня 2005 року), після чого в силу вступають зміни, передбачені законом 4180, абсолютно достатній період для того, щоб не тільки запустити певні програми, які Ющенко вже сьогодні визначив, але й закріпити їх", - сказав Зварич.

Коментуючи можливість того, що новим генпрокурором стане Святослав Піскун, Зварич сказав, що "більш ніж упевнений, що цей пост займе один із сьогоднішніх заступників генпрокурора, що буде призначений виконуючим обов'язки генерального прокурора на ці два тижні, які залишилися до повторного голосування".

Депутат підкреслив, що має інформацію про рішення Печерського суду про відновлення Піскуна на посаді генпрокурора, але наголосив, що "остаточне рішення залишається за президентом України".

Зварич відзначив, що "про це ми із президентом не говорили" - "для нас головне було усунути посадову особу, яка безпосередньо була задіяна у фальсифікаціях, що мали місце 21 листопада, оскільки він (генпрокурор) не виконував своїх прямих конституційних обов'язків", - сказав він.

"Інтерфакс-Україна"

Читайте також:

СУД ПОНОВИВ ПІСКУНА ГЕНПРОКУРОРОМ. АЛЕ НА РОБОТІ ЙОГО НЕ ЧЕКАЮТЬ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News