Українські демократи програли Путіну?

Четвер, 9 грудня 2004, 15:04
Демократи в Україні отримали важку поразку, а російський президент Путін заробив пристойні очки.

Таку думку в четвер висловлює автор статті "Очки на користь Путіна" у газеті "Die Tageszeitung", коментуючи "пакетне голосування" в українському парламенті і зниження температури "жовтогарячої революції" на вулицях Києва.

"Зовні це виглядає як грандіозна перемога, черговий тріумф розсудливості: маси після організованого бунту йдуть із вулиць, віддаючи плоди протесту компетентним інститутам. Це – показово і неповторно. Революції відбуваються за таким сценарієм рідко", пише газета, і додає, що "ситуація в Україні заслуговує на похвалу, принаймні, з точки зору теорії про демократії".

"І все ж ситуація в Києві виглядає інакше". Автор статті звертає увагу, що рішення парламенту було ухвалене "старою", проросійськи налаштованою і недемократичною більшістю".

У випадку введення обмеження повноважень нового президента, проводити реформи буде тяжче. Газета дійшла висновку, що це - "успіх Москви, яка після катастрофічної невдачі в реалізації своєї волі може тепер діяти через задні двері".

"Для того, щоб домогтися компромісу, за лаштунками довелося приймати угоду про розподіл влади, але не про її передачу. Кремль не схильний до рішення проблем гласно, хіба тільки тому, що в нього менш сприятливі позиції... Страх і пам'ять про тезу Леніна, що, "якщо ми втратимо Україну, то втратимо розум", не дають спокою правителям", пише газета.

"Із примиренням Ющенка протест на вулицях зломлений, відбувся обмін перемоги на патову ситуацію... У Москви більше немає причин проклинати Ющенка як людину, що представляє небезпеку для Росії, адже він, в остаточному підсумку, поділив перемогу із Кремлем. Путін заробив пристойні очки". Робить висновок видання.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
09:35
У Грузії четвертий вечір поспіль протестували проти закону про "іноагентів" у трьох містах
09:31
Безпрецедентний крок: демократи намагаються врятувати "проєкти Джонсона" з допомогою Україні
09:30
Нафта підскочила у ціні на 3 долари на тлі атаки Ізраїлю по Ірану
09:17
Комбінований удар по Україні: сили ППО збили 22 ракети, 2 з яких Х-22 та 14 "Шахедів"
09:14
Внаслідок обстрілів призупинена робота вокзалу у Дніпрі
09:06
Інтерв'юВ.о. міністра спорту: Якщо взяти абсолютне значення, то кількість заброньованих футболістів – це невелика частина
08:58
Сили оборони вперше знищили стратегічний бомбардувальник РФ – носій ракет Х-22
08:55
фото, доповнено Ракетний удар росіян: у Дніпрі 2 загиблих, у Синельниковому – 6, серед них 2 дітей
08:32
Росіяни намагаються прорвати оборону ЗСУ на 6-ти напрямках: за добу 82 боєзіткнення
08:17
Речницю Сил оборони півдня Гуменюк звільнили
Усі новини...