Ющенко завадив Кушнарьову стати спікером

Четвер, 9 грудня 2004, 15:18
Київський районний суд міста Харкова призупинив виконання Євгеном Кушнарьовим обов'язків голови обласної ради.

Таким чином, у четвер Київський райсуд призупинив дію рішення Харківської обласної ради від 8 грудня про обрання головою обласної ради глави Харківської обласної державної адміністрації Кушнарьова.

Таке визначення суд виніс до розгляду по суті скарги Ярослава Ющенка, племінника кандидата в президенти Віктора Ющенко й одного з активістів харківської опозиції, поданої на рішення обласної ради.

Ющенко продемонстрував визначення суду. Він повідомив, що подавав скаргу до суду на попереднє рішення обласної ради 26 листопада, яке було ухвалено, на його думку, з порушенням чинного законодавства й процедур обласної ради й регламенту обласної ради.

Однак тоді ж суд також призупинив виконання рішення обласної ради від 26 листопада, однак у середу обласна рада знову повторно обрала Кушнарьова головою обласної ради, і Ющенко подав повторно скаргу до суду уже на нове рішення.

Він мотивує скаргу тим, що Кушнарьов не має права, відповідно до законодавства України, поєднувати обов'язки голови обласної держадміністрації й обласної ради, а також стверджує, що нове рішення також прийняте з порушенням регламенту роботи обласної ради.

Очікується, що найближчим часом, 14 грудня, суд розгляне скаргу Ющенка по суті.

У четвер, виступаючи на мітингу в Харкові, на якому зібралося близько 1,5-2 тис. осіб, Ющенко заявив, що не виключає, що Кушнарьов найближчим часом напише заяву про відставку з посади голови облдержадміністрації.

Він також повідомив, що в Краснокутському районі Харківської області, від якого Кушнарьов обирався депутатом облради, розпочато процедуру відкликання Кушнарьова з ради.

За словами Ющенка, уже зібрано більше 600 підписів жителів Краснокутського району з такою вимогою.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування