Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Помаранчева революція" надихає Олбрайт та ще 8 країн

Четвер, 9 грудня 2004, 16:48
Лідери восьми країн світу, які отримали нагороду Національного Демократичного Інституту за внесок у розвиток демократії за 2004 рік, висловили своє захоплення та солідарність з тим, як українці "відстоюють свободу та демократію."

Про це йдеться у спільній заяві лідерів восьми країн світу, до якої приєдналася і яку зачитала Голова Ради директорів НДІ та колишній Державний Секретар США Мадлен Олбрайт на зібранні з нагоди двадцятої річниці заснування НДІ.

"Ми зі здивуванням та захопленням спостерігаємо за тим, як сотні тисяч з вас, незважаючи на негоду та залякування, відстоюють свободу та демократію", - йдеться у заяві.

"Ми солідарні з вами в переконанні, що принципи, втілення яких ми прагнемо разом – політичний процес, заснований на рівності можливостей та дотриманні прав людини – відображають надії та сподівання народів світу", - сказано в документі.

"З мужністю та рішучістю українці відстоюють своє місце в спільноті демократій, яке їм належить по праву. Ваш приклад надихає", - йдеться в заяві.

Заяву підписали 10 високопосадовців, серед яких Сенатор США Річард Лугар, Сенатор США Джозеф Байден, колишній Міністр закордонних справ Польщі Броніслав Геремек, прем’єр-міністр Грузії Зураб Жванія.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування