Терпіння Шуфрича будуть випробовувати ще кілька днів

Понеділок, 3 січня 2005, 16:50
Центральна виборча комісія оголосить офіційні результати виборів у найближчі кілька днів, заявив голова ЦВК Ярослав Давидович.

В інтерв'ю журналістам у понеділок він повідомив, що на даний момент члени ЦВК детально обробляють протоколи територіальних виборчих комісій.

Він нагадав, що всі 225 протоколів тервиборчкомів надійшли до Нового року.

На сьогодні в базу даних уведені результати голосування 170 протоколів, у понеділок ЦВК планує завершити цю роботу, сказав глава Комісії.

"Фактів, які б свідчили про серйозні порушення, немає", - відзначив Давидович.

Зокрема, він повідомив, що результати, отримані після обробки протоколів тервиборчкомів, відрізняються від тих, які були отримані в електронному вигляді, на кілька сотень голосів.

За його словами, скарги, акти про порушення, особливі думки членів тервиборчкомів, додані до протоколів, також свідчать, що серйозних порушень не було.

Давидович також підкреслив, що ЦВК поки укладається в терміни, відведені законом для підведення підсумків голосування.

Тим часом представник Януковича в ЦВК Нестор Шуфрич заявив, що вони зацікавлені, щоб Центрвиборчком якнайшвидше затвердив результати голосування – щоб оскаржити їх у Верховному суді.

Шуфрич нагадав, що законом передбачена можливість оскарження постанови ЦВК про офіційні результати виборів у Верховному суді протягом семи днів.

На питання, чи буде оскаржено у Верховному суді рішення ЦВК від 30 грудня, яким була відхилена скарга Януковича, де просилося визнати недійсними результати у всіх 225 округах, Шуфрич заявив: "Ми не хочемо подавати дві скарги".

"Ми хотіли б, щоб суспільство орієнтувалося на одну подію", - сказав він.

Разом з тим, у скарзі, що буде подаватися у Верховний суд, "будуть оскаржені кілька аспектів".

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування