Ющенка запросили до Рима і його привітав диктатор

Вівторок, 4 січня 2005, 17:23
Прем‘єр-міністр Італії Сільвіо Берлусконі та президент Туркменії Сапармурат Ніязов привітали Віктора Ющенка з результатами президентських перегонів.

У вітальному листі Берлусконі відзначив, що результати виборів „підкреслили демократичну зрілість українського народу та його прагнення більшої інтеграції до євроатлантичних структур”.

„Я завжди вірив, що процес подолання радянської диктатури має привести до справжнього об’єднання нашого континенту”, – сказав він у своєму листі.

Берлусконі наголосив, що Італія „зобов’язується стати запорукою вільного та квітучого майбутнього України”.

„Зважаючи на дружні стосунки між нашими країнами, мені буде дуже приємно прийняти вас у Римі під час одного з ваших перших закордонних візитів”, – сказав Берлусконі.

А президент Туркменістану Ніязов привітав Ющенка з Новим роком в якості новообраного президента.

У вітальному листі він побажав Ющенкові „міцного здоров’я, щастя та успіхів” і висловив сподівання, що новий рік „буде ознаменований миром, радістю та процвітанням для всього народу вашої дружньої країни”, повідомляє сайт Ющенка.

***

Тим часом Ющенко підтвердив, що його візит у Польщу відбудеться 27 січня. Він візьме участь у заходах із приводу 60-ої річниці звільнення гітлерівського концентраційного табору Аушвиць (Освенцім).

Для цього в Ющенка є особисті причини - в'язнем Аушвиць-Освенціма був його батько – Андрій Ющенко, повідомляє Polskie Radio. У заходах візьмуть участь також керівники багатьох країн світу.

Державний секретар у канцелярії польського прем'єр-міністра Яцек Ключковський висловив надію, що після візиту в Освенцім Ющенко з одноденним офіційним візитом відвідає і Варшаву.

З приводу майбутнього приїзду президента Польщі Александра Квасьневського в Київ Ключковський сказав: “Віктор Ющенко не уявляє собі свою інавгурацію без президента Квасьневського”.

Як повідомлялося раніше, Росія називалася першою країною, яку Ющенко після обрання президентом збирався відвідати з офіційним візитом, нагадує „Остров”.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування