Кризова група, де працює Пінчук, "поховала" Януковича

Середа, 5 січня 2005, 13:02
Міжнародна група із запобігання кризам вважає, що Україна вийшла з кризи, і тепер постали проблеми особисто перед Віктором Януковичем.

Керівник управління у справах Європи цієї організації Ніколас Вайт вважає, що політична криза в Україні розв’язана із відставкою Януковича з посади прем’єра.

Аналітик Групи із запобігання кризам Алан Делфтруа каже, що найближчим часом серйозного протистояння в Україні вже не буде – хіба що в день інавгурації Ющенка до Києва привезуть кілька сот прихильників Януковича.

Делфтруа вважає, що останні події вказують: Янукович втратив сприйняття сучасних реалій і політичний ресурс для створення "жорсткої" опозиції.

На думку Делфтруа, Януковича зреклись майже всі найближчі соратники, він також втратив реальну підтримку Кремля.

Окрім політичної кризи, у Януковича нині не найкраще фінансове становище для створення дієвої партії та її осередків по цілій Україні.

"Хто знає, але мені здається, що Віктор Янукович вже не зможе себе політично реабілітувати і мати вплив на політичні процеси в Україні", – зазначив Делфтруа.

Міжнародну групу із запобігання кризам (англійською "International Crisis Group") оглядачі називають однією з найпотужніших аналітичних установ у світі. У раді її директорів такі знані постаті, як Джордж Сорос, Збіґнев Бжезинський, колишні комісари ЄС Кріс Паттен та Емма Боніно, екс-голова Європарламенту Пат Кокс та багато інших політиків; є серед них і представник України – Віктор Пінчук. Штаб-квартира Групи розташована у Брюселі.

Радіо "Свобода"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування