Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко й Саакашвілі підписали декларацію про невикористання американських валянків

Середа, 5 січня 2005, 15:38
Під час перебування на відпочинку в Тисовці Віктор Ющенко й Михайло Саакашвілі підписали Карпатську декларацію лідерів України й Грузії.

У документі говориться, що два цих народи "показали усьому світу, що свобода й демократія, воля народу й справедливі вибори набагато сильніше державної машини, якою б сильною й жорстокою вона не була".

У декларації відзначається, що мільйони людей вийшли на вулиці, щоб захистити своє основне право - вибирати свободу й владу.

Крім того, автори документа категорично заперечують "тезу про те, що мирну демократичну революцію можна викликати штучним шляхом якимись технологіями або в результаті втручання ззовні".

"Навпаки - і в Україні, і в Грузії революції відбулися всупереч політичним технологіям і зовнішньому втручанню", - говориться в Карпатській декларації.

Автори документа також висловлюють вдячність демократичним країнам й організаціям за підтримку ненасильницької боротьби громадян цих країн за волю й демократію.

Автори висловлюють надію, що ця підтримка з боку демократичного миру буде тривати й далі.

"Наші країни будуть і далі йти по шляху участі в будівництві об'єднаної демократичної Європи й розвитку добрих відносин з усіма сусідами", - говориться в декларації.

"Ми переконані, що в умовах свободи й демократії найкраще розкриваються можливості й звільняється внутрішній потенціал суспільства", - уважають Ющенко й Саакашвілі.

Вони також переконані, що українська й грузинська революції є "новою хвилею звільнення Європи, що приведе до остаточної перемоги свободи й демократії на європейському континенті".

Інтерфакс-Україна


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування