Головлікар пологового будинку з'ясував, що зять Ющенка - не американець, а "гарний мужик"

Середа, 5 січня 2005, 17:43
При пологах Віталіни Ющенко був присутній її чоловік, а перед операцією вона спілкувалася зі своїм батьком Віктором Ющенком.

Подробиці історії народження другої дитини старшої дочки Віктора Ющенка розповів газеті "Сьогодні" головлікар київського пологового будинку №7 Петро Бондаренко.

Він повідомив, що як і при народженні дочки Віталіни Ющенко 7 березня 2000, пологи проходили за допомогою кесаревого розтину.

"Нічого патологічного не було, ніяких смажених фактів тут немає. Була проведена епідоральна анестезія, це такий прийом, при якому за допомогою катетора в хребець вводять спеціальний розчин, який знеболює нижню половину тіла".

"Вона сама захотіла такий вид анестезії, а бажання породіллі для нас закон. Пацієнт при подібній анестезії може розмовляти, він перебуває у свідомості, і вона говорила зі своїм батьком перед операцією. Також вона говорила із братом Андрієм".

"Олексій, чоловік Віталіни, був в операційній, був при пологах, переживав. Він простий хлопець, гарний такий мужик, ніякий не американець, як кажуть", - сказав головлікар пологового будинку.

"Зараз він передачі їй носить, після операції їй нічого не можна, тільки на третій день буде можна, а поки тільки водичку, настій шипшини, та й то без цукру", - додав він.

Петро Бондаренко також сказав, що перед пологами не рекомендував Віталіні ходити на Майдан, "але вона мужня жінка й все одно ходила".

"Ми як лікарі боялися стресу, хоча, безумовно, в останні дні для неї там були тільки позитивні емоції. Охоронець Віталіни жартував, що так і пологи приймати навчиться - якщо що трапиться, то готовий прямо на сцені Майдану".

"Але нічого, усе обійшлося. У принципі, ми й планували пологи на 3-5 число. Вона говорила, що буде п'ятого, але вгадав я, і вона народила 3-го о 13.25", - сказав головлікар.

Читайте також:

ЮЩЕНКО ВДРУГЕ СТАВ ДІДОМ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News