Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після візиту Шуфрича, працівник ЦВК опинився на лікарняному

Середа, 5 січня 2005, 17:57
ЦВК залишила без розгляду уточнення до скарги Віктора Януковича від 30 грудня щодо визнання виборів недійсними по всім 225-ти округам.

У середу на засіданні Комісії заступник голови ЦВК Марина Ставнійчук зазначила, що 30 грудня о 20.10 у ЦВК були зареєстровані уточнення вимог за скаргою Януковича від 28 грудня на дії та бездіяльність ТВК 1-225 по встановленню результатів волевиявлення громадян при повторному голосуванні 26 грудня 2004 року. Як відомо, ця скарга була розглянута ЦВК 30 грудня.

За словами Ставнійчук, у поданих уточненнях ніяких нових фактів немає - усі факти, наведені в уточненнях, вже були предметом розгляду ЦВК.

Зокрема, це стосується факту порушення прав громадян, можливість пересування яких обмежена, які, за твердженням скаржника, не змогли скористатись правом голосу. Відповідне питання розглядалось ЦВК 28 грудня, нагадала Ставнійчук.

Також у ході засідання з'ясувалось, що 96 томів, поданих командою Януковича як докази, були ними забрані.

За словами голови ЦВК Ярослава Давидовича, зараз проводиться службове розслідування, оскільки працівник відділу документознавства ЦВК після цього опинився на лікарняному.

Водночас, представник Януковича у ЦВК Нестор Шуфрич підкреслив, що він забрав томи з доказами, оскільки зрозумів, що ЦВК їх розглядати не буде.

За словами Шуфрича, представники Януковича принесли їх до ЦВК о 12-й годині 30 грудня, а зареєстрували лише після 20.00, коли вже сама скарга була розглянута.

Як відомо, ЦВК 30 грудня відхилила скаргу Януковича про визнання виборів недійсними у всіх 225 округах.

Крім того, у середу ЦВК відхилила ще низку скарг довірених осіб Януковича через порушення термінів оскарження фактів, викладених у цих скаргах.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування