Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракція Литвина вимагає в Ющенка три портфелі

Середа, 5 січня 2005, 18:24
Лідер фракції Народної аграрної партії України Ігор Єремєєв заявляє, що вони мають намір претендувати на портфелі не менш 3 міністерств в уряді президента Ющенка.

"Припускаю, що в новій більшості буде близько 280 депутатів. Я впевнений, що фракція НАПУ буде в новій більшості", - сказав Єремєєв в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Говорячи про можливий склад опозиції, лідер фракції відзначив, що в цей час уже відомо про опозиційність комуністів.

"Думаю, що в опозиції будуть Соціал-демократична партія (об'єднана) і Регіони", - додав він.

Єремєєв вважає, що між головою Верховної Ради (Володимиром Литвином, що очолює НАПУ), майбутнім прем'єр-міністром і президентом буде "реальні союз і взаєморозуміння".

"Буде створена команда, для якої головне завдання - консолідація суспільства й, найголовніше, реалізація соціальних програм", - підкреслив він.

Відповідаючи на питання про участь фракції у формуванні нового уряду, лідер фракції нагадав, що на сьогодні в ній нараховується понад 30 осіб, у зв'язку із чим НАПУ може претендувати на певну кількість посад у Кабінеті міністрів.

"При такій кількості це буде не тільки Міністерство аграрної політики. Я думаю, що будуть ще деякі міністерства - не менш трьох", - заявив Єремєєв.

Лідер фракції пояснив, що НАПУ "розширює свою діяльність".

"Ми перестаємо бути галузевою партією, розширюємо діапазон свого впливу, тому будуть міністерства різних сфер діяльності, через які ми будемо відстоювати й демонструвати свою позицію, наше бачення діяльності виконавчої влади", - підкреслив він.

Говорячи про підтримку фракцією кандидатури нового прем'єра, Єремєєв відзначив, що в даній ситуації депутати виходять із принципу, що першим з кандидатурою, яку буде подано до парламенту, визначиться президент.

"Але в нас є чіткі критерії щодо цієї кандидатури. Я хотів би, щоб усі розуміли: ми говоримо про прем'єра, у першу чергу, про людину, яка повинна сьогодні думати про країну", - підкреслив лідер фракції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування