Для Порошенка прем'єрство не є мрією, він готовий передати всі заводи, щоб працювати з кумом

Четвер, 6 січня 2005, 21:14
Петро Порошенко висловлює готовність бути прем'єр-міністром і спростовує свою причетність до управління бізнесом.

В четвер ввечері в ефірі "5 каналу" на питання, чи хоче він бути главою уряду, Порошенко сказав: "Я готовий бути прем'єром".

"Я це сприймаю не як мету, а як інструмент реалізації програми, з якою ми йшли на вибори", - сказав Порошенко. "Це не є мрією, заради якої я готовий піти на будь-які кроки".

Водночас Порошенко наголосив, що право вносити кандидатуру прем'єра до парламенту належить президенту Ющенку.

"На виборах перемогла не партія чи особа, яка підставила плече, а на виборах переміг Віктор Ющенко, і він несе відповідальність за результати свого президентства".

"І коли зараз почалося висування кандидатів у прем'єри фабриками, заводами, містами і селами – це невдалий піар-сценарій", - додав Порошенко.

На питання ведучого, чи має він на увазі Юлію Тимошенко, яку в прем'єри висунула Львівська облрада, чи Анатолія Кінаха, якого висунула Федерація роботодавців, Порошенко сказав:

"В регіонах почалася хвиля, коли партії, профспілки, цілі органи влади визначають, хто повинен бути прем’єром, губернатором. Але ж ми йшли у владу не за портфелями, а щоб зробити з України некорумповану європейську державу".

Ведучий новин нагадав Порошенку, що Ющенко висунув до нового прем'єра вимоги – він не повинен бути лідером партії та мати стосунок до бізнесу – а Порошенко під ці критерії не підпадає.

Порошенко відповів, що до березня 2005 року на базі "Нашої України" буде створена єдина партія, туди увійде "Солідарність" (партія, яку очолює Порошенко). "Порошенко не буде головою цієї нової партії", - додав він.

На парламентські вибори-2006 "ми будемо іти потужною єдиною політичною силою", пообіцяв Порошенко.

На питання щодо бізнесу він сказав: "Я людина, яка 7 років у політиці і 4 роки в опозиції. З формальної точки зору Порошенко не має відношення до бізнесу".

Порошенко додав, що на відміну від інших політиків він не бере безпосередньої участі в управлінні підприємствами, які йому належать. "З акціями, якими я володію, слід вчинити так, як вимагають європейські традиції демократії – передати їх в управління аудиторській компанії, яка має довіру".

Тоді, за словами Порошенка, "під публічним контролем буде видно", що жодне рішення його як прем'єра не впливатиме на діяльність його підприємств.

Також, за словами Порошенка, "чесніше задекларувати всі гроші, ніж використовувати державну владу, щоб збагачуватися через корупційні дії".

"На сьогодні виконавчу владу має очолити не чистий політик, не кабінетний вчений, а людина, яка має досвід керівника великого підприємства, який створив десятки тисяч робочих місць", - додав Порошенко, натякаючи на себе.

"У команди Ющенка є достатньо таких людей", - відразу уточнив він.

Ведучий нагадав, що зараз до підприємств Порошенка має стосунок його батько. "Моєму батьку 69 років і він не є людиною, яка керує "Укрпромінвестом".

На питання, чи може питання нового прем'єра розсварити коаліцію навколо Ющенка, Порошенко сказав: "Компроміс буде знайдено, в опозицію ніхто не піде".

Також він зазначив, що у парламенті буде створена більшість в 260-270 депутатів – "це дозволяє рівень підтримки, який має Віктор Ющенко".

Під час ефіру Порошенко також підтвердив, що вони з Ющенком є кумами: "Віктор Андрійович є хрещеним батьком моїх двох доньок, і це не впливає на наші ділові чи політичні відносини".

"Українська правда"

Читайте також:

Львівська облрада визнала прем’єром Тимошенко. ФРУ нагадує Ющенку про Кінаха

ЮЩЕНКО ОБІЦЯВ ТИМОШЕНКО ПІДТРИМКУ, АЛЕ НЕ ВНОСИТИ В ПРЕМ’ЄРИ. ВОНА МАЄ ПІТИ З ПАРТІЇ


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування