Нагороду Ющенка отримав Тарасюк

Субота, 8 січня 2005, 17:44
Нагороду польського тижневика "Wprost" "Людина року 2004", присуджену Віктору Ющенку, за його дорученням одержав голова комітету Верховної Ради з євроінтеграції Борис Тарасюк.

Урочиста церемонія вручення нагороди-номінації відбулася у Варшаві у готелі "Софітель-Вікторія". На церемонії нагородження були присутні керівники Польщі, депутати польського парламенту і Європарламенту від Польщі, польські і зарубіжні журналісти.

Титул "Людина року" присуджений Ющенку, зокрема, за "пробудження масової свідомості в Україні" і нагадування полякам про "енергію і ентузіазм" часів "Солідарності".

Звання "Людина року" присуджується журналом "Wprost" з 1993 року. Серед лауреатів були екс-президент Польщі Лех Валенса, чинний глава держави Александр Кваснєвський, колишні прем'єр-міністри Польщі Хана Сухоцка, Єжі Бузек і Лешек Міллер.

Тарасюк виголосив послання Ющенка, який подякував полякам за підтримку "помаранчевої революції": "Надзвичайно важлива роль у розв'язанні політичної кризи в Україні належить президентові Польщі Александру Кваснєвскому, який ініціював механізм "круглого столу".

Ющенко подякував депутатам польського Сейму і Європарламенту, урядові Польщі, польському народові - на Майдані Незалежності в Києві "ми відчували Вашу підтримку".

Ющенко висловив упевненість, що Україна і Польща здатні разом ініціювати процес геополітичного переосмислення регіону Центральної і Східної Європи.

Він повинен "перетворитися з регіону, що розділяє європейський континент, на центр сходження інтеграційних процесів і гармонізації інтересів Заходу і Сходу".

Усім гостям, які прийшли на церемонію, приколювалися помаранчеві стрічки. Деякі польські політики і журналісти прийшли в помаранчевих шарфах. А Тарасюк разом з нагородою одержав величезний букет жовтогарячих троянд.

РІА "Новости", УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування