Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокуратура розбиратиметься з Мартинюком, який їздив на Мерседесі до комуністів

Середа, 2 лютого 2005, 11:23
Група депутатів на чолі з Василем Червонієм і Юрієм Ширком звернулися до генерального прокурора України Святослава Піскуна із запитом про використання першим заступником Голови ВР Адамом Мартинюком службового транспорту в особистих цілях.

Даний депутатський запит був оприлюднений у середу у сесійній залі парламенту, повідомляє UNIAN.

Згідно із запитом, 30 січня цього року Мартинюк на службових автомобілях "Мерседес-Бенц" та "Тойота", які належать управлінню справами ВР, використовуючи працівників державної служби охорони та УМВС у Рівненській області відвідав м. Рівне, де взяв участь у роботі обласної конференції Комуністичної партії України.

По дорозі від міста Корець Рівненської області до міста Рівне "його так званий кортеж" супроводжував автомобіль ДАІ з увімкненими світловими маячками та відповідними звуковими сигналами.

Депутати зазначають, що за селом Біла Криниця Рівненського району до них приєднався ще один автомобіль ДАІ, а при в'їзді у Рівне – третій автомобіль. Таким чином кортеж прослідував до місця проведення конференції в центр міста Рівного.

"Використання службового транспорту ВР України та державної служби охорони, супроводи ДАІ, охорони міліції для приватної поїздки першим заступником голови ВР є діями, що підпадають під норми закону "Про боротьбу з корупцією", а використання для супроводу спецавтомобілів органів ДАІ, всупереч закону "Про дорожній рух" - зловживанням службовим становищем та перевищенням влади", - зазначають депутати

Як відомо, минулого року службова машина Мартинюка, в якій їхала його донька, зіткнулася на великій швидкості з автом гімнаста Олександра Береша, внаслідок чого призер Олімпіади загинув.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування