Кравчука образили: йому не дали дачу і покоївок як Кучмі. Литвин радить закон

Середа, 2 лютого 2005, 12:19
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин радить парламенту ухвалити закон про президента, в якому окремим пунктом виписати гарантії екс-президентам.

Так у середу він відреагував на чергову вимогу лідера комуністів Петра Симоненка вивчити, чому громадяни України мають утримувати Леоніда Кучму, проти якого вони голосували на виборах.

Литвин також порадив Симоненку звернутися з цим питанням до виконувача обовязків голови уряду Юлії Тимошенко, яку у четвер затверджуватимуть на посаді прем'єр-міністра.

Як відомо, 19 січня за підписом Азарова з'явився документ, який, окрім дачі, гарантує Кучмі кухаря, двох офіціантів, двох покоївок, чотирьох водіїв, трьох помічників, два автомобілі, а також безкоштовний проїзд Україною, безкоштовне медичне і курортне забезпечення і грошове утримання, як у чинного президента.

Усі перелічені пільги набагато більші, аніж у першого президента Леоніда Кравчука.

Як розповів Кравчук "5-му каналу", він не має президентської дачі, у нього один автомобіль, два охоронці й жодного помічника.

Перший президент вважає, що забезпечення колишнього глави держави повинен регламентувати окремий закон, а не розпорядження Кабміну.

Подібної думки дотримується і чинний президент - Віктор Ющенко. Ще в передвиборчий період він заявив, що цей закон слід написати не для Кучми чи Кравчука, а для всіх українських президентів.

Голова парламентського комітету з правової політики Василь Онопенко вважає, що документ, підписаний Миколою Азаровим, не може бути таємним.

Суспільство повинно знати його зміст, оскільки утримуватиме президента на пенсії, наголошує він. Водночас Онопенко не виключає, що новий уряд постанову свого попередника взагалі скасує.

Юлія Тимошенко неодноразово заявляла, що президент Кучма відповідатиме за вчинене перед законом. Після затвердження новий уряд може підтримати розпорядження свого попередника, внести до нього зміни або ж скасувати.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування