Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Піскун має шанси залишитися генпрокурором до 2006

Середа, 2 лютого 2005, 12:32
Народний депутат Микола Катеринчук вважає, що у Святослава Піскуна є шанси залишитися генпрокурором до 2006.

Таку думку він висловив в інтервю Інституту масової інформації

"Він має всі шанси залишитися, продемонструвати нового Піскуна. І ми вже бачимо по першим тижням, а також, що відбувалося по справам виборів, які були сфальсифіковані, що він збирається спиратися на закон", - сказав Катеринчук.

За його словами, діяльність прокуратури "зараз фантастична".

"Ми хочемо бачити більш судових процесів, і якщо ми їх побачимо найближчим часом, то шанси Піскуна залишитися на посаді Генерального прокурора до 2006 року стовідсотково є", - додав депутат.

"Єдине, я знаю, що не всі підтримують цю кандидатуру з різних політичних підстав, але треба дати професіоналу попрацювати. Думаю, що сьогодні ще завчасно робити якісь висновки, і ми повинні дати час генеральній прокуратурі попрацювати у правовому полі, а не під тиском президента чи політичних сил", - вважає Катеринчук.

Щодо розслідування справи Гонгадзе Катеринчук відзначив складність цього процесу через те, що минуло багато часу, та зникли ряд свідків. Він припустив, що прокуратура все ж передасть справу до суду.

"Все, що було по цій справі, вони понесуть у суд, і вже суд буде вирішувати як буде вирішена ця справа: чи вона буде повернута на додаткове розслідування, чи будуть прийняті якісь остаточні рішення і будуть названі прізвища тих людей, які скоїли цей злочин, і які будуть притягнуті до відповідальності, - зазначив депутат.

Щодо плівок Мельниченка, то Катеринчук сказав: "якщо суд прийме це як доказ, то вони можуть розглядатися у ході засідання. Але це вже буде під час судового засідання".

Катеринчук – один із провідних юристів у команді нового президента.

Дехто називає його прізвище, як і прізвище Романа Зварича, на посаду міністра юстиції України, зазначає ІМІ.

Водночас він також називався серед претендентів на крісло генпрокурора.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування