Загинув прем'єр-міністр Грузії

Четвер, 3 лютого 2005, 07:59
Загинув прем'єр-міністр Грузії Зураб Жванія, повідомив журналістам міністр у справах поліції й громадської безпеки Вано Мерабішвілі.

За його словами, Жванія загинув минулої ночі в результаті нещасного випадку. Прем'єр отруївся газом, уточнив Мерабішвілі.

"Прем'єр-міністр біля дванадцятої години приїхав у квартиру свого друга", - розповів Мерабішвілі. Охорона прем'єра пізніше неодноразово намагалася зв'язатися із Жванією телефоном, але той не відповідав.

Біля чотирьох годин ранку, за словами Мерабішвілі, охорона потрапила до квартири. "Виявили у квартирі тіла Зураба Жванії і його друга", - сказав він.

Мерабішвілі уточнив, що Жванія був разом зі своїм другом Раулем Усуповим, який був заступником губернатора регіону Квемо Картлі. "Це нещасний випадок. Я особисто був на місці", - підкреслив міністр.

"У кімнаті було встановлено газовий обігрівач іранського виробництва. Напевно, це трапилося одразу, тому що Жванія сидів у кріслі, а тіло його друга перебувало в кухні", - сказав Мерабішвілі.

Він відзначив, що в кімнаті був накритий стіл. Як видно, Жванія із другом грали в нарди, додав міністр.

"Охорона відразу повідомила (про загибель прем'єра) начальнику Служби урядової охорони, віце-прем'єру Георгію Барамідзе, президенту Михайлу Саакашвілі, мені й генеральному прокуророві. Ведеться розслідування, тіла перевезені в прозектуру для експертизи", - повідомив Мерабішвілі.

РІА "Новини"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...