Уряд Тимошенко пройде, але не на довго?

Четвер, 3 лютого 2005, 08:34
Політолог Віктор Небоженко вважає, що Юлія Тимошенко буде затверджена парламентом на посаді прем’єр-міністра, але програму дій її уряду депутати можуть не підтримати.

Про це Небоженко заявив в інтерв’ю українській службі Бі-Бі-Сі.

"Річ у тому, що ця програма сильно вдарить по структурі нового бюджета. Щойно Тимошенко отримає згоду на свою програму, вона відразу подасть законопроект про внесення змін і доповнень до бюджету 2005 року. І в цьому випадку постраждають класичні лобістські групи", - вважає Небоженко.

"Так що поза великою політикою (відносно президента Ющенка і прем'єр-міністра), є лобістські групи, які воюють за свій солодкий шматок українського бюджету. І ось тут, на цьому етапі, вона може наразитися на опір, оскільки вони вміють читати поміж рядків", - додав політолог.

Він також сказав, що в разі проходження кандидатури Тимошенко, "найближчі 9 місяців ніхто не буде в змозі зупинити її політичне зростання". Політолог прогнозує 270-280 голосів на її користь.

Щодо затвердження складу нового уряду Небоженко вважає, що це відбудеться, але "з великими труднощами".

В той же час політолог Дмитро Видрін в інтерв’ю радіо "Німецька хвиля" не виключив постійних змін у складі уряду Тимошенко.

"Те, що буде сформовано у вигляді персон – мені, здається, не остаточний вердикт. Якщо люди, від яких би квот вони не прийшли, не відповідатимуть поставленим завданням, будуть йти добровільно, оскільки не захочуть бути смішними, перебуваючи на тій посаді, або за кваліфікацією, або за світоглядом, або за переконаннями", - вважає Видрін.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування