Ющенко хоче мати добу, щоб добре прожити рік. Червоненко бачить, що він не Кучма

Четвер, 3 лютого 2005, 16:01
Голосування за Юлію Тимошенко на посаду прем’єра і формування всього уряду відклали через узгодження кадрових позицій з Соцпартією.

"Краще відвести ще одну добу на погодження кадрових призначень, але вирішити всі організаційні питання на рік уперед", - сказав журналістам претендент у віце-прем’єри Микола Томенко.

"Позиція нашої команди – щоб на одному засіданні парламенту вирішити всі кадрові питання", - додав Томенко.

За його словами, серед іншого дискусії зараз точаться навколо міністерства аграрної політики. "Ми поважаємо Народну аграрну партію, водночас і Соцпартія має найвищу популярність на селі".

"Предметом дискусії також є область, де СПУ є дуже популярною – Полтавщини, як ми розвиватимемо транспорту галузь та зв’язок, місце Фонду держмайна", - додав Томенко.

За інформацією "Української правди", на МінАПК претендує Народна аграрна партія Литвина, але так само СПУ пропонує на це місце депутата Олександра Баранівського. СПУ також хоче губернатора Полтавщини, водночас раніше на цю область була узгоджена кандидатура Валерія Асадчева із Нашої України".

СПУ також хоче від’єднати від Мінтрансу галузь зв’язку, яку б очолив Юрій Луценко, на Фонд держмайна претендує Валентина Семенюк.

Тим часом представниця Народної аграрної партії Катерина Ващук сказала, що вони "не зустрічалися ні з претендентом на прем’єри Юлією Тимошенко, ні тим більше з президентом".

***

Тим часом претендент в міністри транспорту Євген Червоненко вважає, що Ющенко самостійно визначить, хто працюватиме міністрами та губернаторами.

"Президент Ющенко всіх слухає, але приймає кадрові рішення сам. Але повірте, це дуже відрізняється від того, як рішення приймалися при Кучмі", - сказав Червоненко.

Але депутат Олександр Волков прогнозує, що і в п’ятницю не все буде узгоджено і затвердження Кабміну знову перенесуть.

"Треба, щоб президент підписав указ про створення ще десяти міністерств. Бо не можуть 18 бажаючих втиснути у 12 міністерств! Весь час комусь чогось не вистачає", - сказав жартома Волков.

"Українська правда"


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News