СБУ почала боротьбу з прослушкою?

Четвер, 3 лютого 2005, 17:33
Служба безпеки України порушила кримінальну справу за фактом виявлення прослуховуючого пристрою в офісі компанії "Фокстрот" у Києві.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба СБУ.

Прес-служба повідомила, що наприкінці січня в Головне управління з боротьби з корупцією й організованою злочинністю СБУ від служби радіочастотного моніторингу центру "Укрчастотнагляд" надійшла інформація про те, що в одному з офісів компанії "Фокстрот" зафіксоване випромінювання невстановленого радіозасобу.

На місце виїхала оперативно-слідча група із числа фахівців СБУ, що за узгодженням з керівництвом "Фокстроту" оглянула приміщення, і в електророзетці одного з кабінетів виявила спеціальний пристрій для одержання й передачі інформації на відстань.

Прес-служба повідомила, що пристрій належить до спеціальних технічних засобів негласного одержання інформації, і він виготовлений в промислових умовах із застосуванням сучасної електроніки.

За даними прес-служби, кримінальну справу за цим фактом порушено за статтею 359 Кримінального кодексу "Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного одержання інформації".

СБУ встановлює осіб, причетних до встановлення підслуховуючого пристрою.

Прес-служба повідомила, що відповідно до законодавства, недопущення незаконного використання спеціальних технічних засобів покладене на СБУ.

Головне управління з боротьби з корупцією й оргзлочинністю СБУ в 2004 році здійснило близько 20 заходів з виявлення й вилучення незаконно встановлених пристроїв для негласного одержання інформації.

Стаття 359 передбачає покарання від штрафу в розмірі 100 неоподатковуваних мінімумів (неоподатковуваний мінімум - 17 гривень) до позбавлення волі строком до 7 років.

Компанія "Фокстрот" була заснована в 1993 році; займається оптовим і роздрібним продажем аудіо-, відео-, побутової техніки й електроніки.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування