За участь у президентських виборах на Козака подала в суд його власна партія ОУН

Четвер, 3 лютого 2005, 19:09
Партія ОУН подала позов у Личаківський районний суд міста Львова на екс-кандидата в президенти України Романа Козака з вимогою відшкодувати моральний і матеріальний збиток, якого зазнала партія через публічні виступи та відеоролики Романа Козака під час виборчої кампанії.

За словами в.о. голови ОУН Віталія Цаповича, у скарзі партія оцінила суму компенсації, яку повинен виплатити Козак, у 1 млн. грн. Скаргу було подано в суд 28 січня, повідомляє Інститут масової інформації.

За словами Цаповича, позовну заяву підписали він, а також голова секретаріату партії і голова Львівської обласної організації ОУН Володимир Тарасенко, а також головний юридичний консультант партії Ігор Шанайда.

Позивачі зазначають, що у своїх відеороликах під час виборчої кампанії Роман Козак користувався емблемою ОУН, але сам текст його виступів ніяк не узгоджувався з керівництвом цієї партії. Цапович відзначив, що ще під час першого туру виборів ОУН зверталася до телеканалів, які транслювали відеоролики Козака, із проханням, принаймні, зняти з них емблему партії.

Також Цапович підкреслив, що через "медіакілерство" Козака щодо Віктора Ющенка, Олександра Омельченка і мера Тернополя Богдана Левківа партія зазнала моральних і матеріальних збитків - зокрема в Тернополі оунівців позбавили офісу.

"Де-факто Козак не очолює ОУН ще з 12 вересня, - зазначив Цапович. - Крім того, 22 грудня рада ОУН, у якій взяли участь 19 з 20 голів зареєстрованих регіональних партійних організацій, ухвалила рішення про відсторонення Романа Козака від керівництва партією.

У прес-релізі, розповсюдженому ОУН, також відзначається, що 1 лютого на центральній площі Львова члени Львівської обласної організації ОУН провели політичну акцію "За очищення націоналістичного руху від провокаторів". Оунівці спалили плакати екс-кандидатів у президенти Козака й Андрія Чорновола, а також портрети керівників УНА і ВО "Свобода" Едуарда Коваленка й Олега Тягнибока.

Протягом виборчої кампанії на телебаченні демонструвалися провокативні антиющенківські відеоролики Козака, у яких наголошувалося, що дружина Ющенка – американка.

Крім того, як повідомлялося, 5 жовтня 2004 року на складі Національного комплексу "Експоцентр України" було виявлено склад з мільйонами листівок антиющенківського спрямування, виготовлених з використанням американської символіки, а разом з ними агітматеріали на підтримку Віктора Януковича і так званих "технічних" кандидатів.

Свої права на цю агітпродукцію тоді заявили кандидати на посаду президента України Олександр Базилюк і Роман Козак.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування