Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СПУ стала більша за СДПУ(о). Томенку шкода Кравчука, у якого Волга з пробитим дном

П'ятниця, 4 лютого 2005, 09:46
Верховна Рада розглядатиме призначення Юлії Тимошенко о 12 годині.

Про це заявив на початку засідання спікер Володимир Литвин

У залі зареєструвалось зранку 426 народних депутатів.

На початку засідання голова Верховної Ради зачитав запити народних депутатів.

Верховна рада не підтримала три запити до президента. Так депутат Кульчинський просив розглянути ситуацію навколо виборів полтавського міського голови, а Олег Тягнибок визнати УПА воюючою стороною у другій світовій війні.

Депутат Кіроянц звернувся до спікера Литвина з питанням, чому його картку видали іншому депутату.

Ігор Шурма направив два запити Генпрокурору про перевірку незаконних дій Київської міської ради, а також незаконного фінансування виборчої кампанії Ющенка на Львівщині.

Степан Хмара просить генпрокурора порушити справи проти голови Фонду Держмайна Чечетова за незаконні дії щодо приватизації компанії "Чисті метали".

Депутат Сергієнко направив запит щодо бездіяльності голови СБУ.

А група народних депутатів щодо дій "організованої злочинної групи" в Кабміні та незаконних оборудок з грошима, спрямованих на будівництво мосту в Києві.

Володимир Бондаренко звернувся з трибуни Верховної Ради щодо затягування київською владою рішення по Пущі-Водиці щодо незаконного надання землі футбольному клубу "Динамо Київ". Він також нагадав, що не вирішеною залишається проблема роздачі земель у Конча-Заспі і Феофанії, де отримували дачі Азаров, Білоконь та інші.

Томенко, виступаючи з трибуни, заявив, що стурбований "соціальною несправедливістю" щодо екс-президента Кравчука, якому на відміну від екс-президента Кучми "не дали повара й офіціантів". Він також поспівчував, що той до 2004 мав "Волгу з пробитим дном" і лише в 2004 отримав "Мерседес".

Водночас він нагадав про злочинні дії щодо бюджету уряду Януковича-Азарова і запропонував провести "інвентаризацію" бюджету, а не співчувати Ахметову, який купує фтболістів за 10 мільйонів, і Суркісу, якому дають лише 3,5, а не 4 мільйони за Гавранчича.

Також спікер повідомив про вихід Олега Немировського з СДПУ(о) та входження депутатів Анатолія Клименка та Леоніда Сергієнка до фракції СПУ. Тепер до СПУ входить 24 депутати, до СДПУ(о) – 23.

Він також повідомив, що уповноваженими групи "Воля народу" стали Довгий, Гурєєв, Аніщук, Буряк, Кузьмук, Вєрєтєнніков та Майко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування