Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко протягує руку опонентам і не хоче планувати п'ятирічки

П'ятниця, 4 лютого 2005, 14:54
Прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко не йде до влади, щоб покарати політичних противників.

"Новий уряд і я особисто ідемо до влади далеко не як каральний орган", - сказала Тимошенко у відповідь на запитання до неї у Верховній Раді під час затвердження на посаді прем'єр-міністра.

"Ми пройшли дуже важкий політичний шлях. Ми маємо підвести риску під ворожнечею і протистоянням. І простягнути один одному руку".

Василь Гаврилюк з групи "Центр" обурився у своєму питанні практикою попередньою влади – яка спускала у парламент законопроекти з вимогою негайно їх ухвалювати, при цьому депутатів "ломали через коліно".

"Яка буде практика зараз, і чи не скотимося ми, що депутати перетворяться на кнопкодавів?", - запитав Гаврилюк.

"Твердо не можу пообіцяти, що буде розслабленість у нашій роботі. У нас не буде часу місяцями ухвалювати потрібні закони!". Тимошенко пообіцяла "не знижувати динаміку", але при цьому налагодити співпрацю між Кабміном і комітетами парламенту.

Комуніст Сергій Челноков виступав майже в кінці – він сказав, що "прослухав фантазії симпатичної жінки". Він хотів від Тимошенко "справжньої програми дій уряду" з планами надходжень і видатків на роки вперед.

Тимошенко виклик прийняла: "Я фракцію КПУ дуже поважаю, але хочу нагадати 5-річні плани часів СРСР. Це були чудові плани, де було мільйони цифр. Але наші громадяни стояли у великих чергах і їм давали в навантаження товари, які виробляли планово, але вони були непотрібні".

Повністю про процедуру затвердження Тимошенко на посаді прем'єр-міністра читайте тут.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування