Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Рибачук бачить європейські обличчя, а Богатирьова не буде дивитись на них із-за кутка

П'ятниця, 4 лютого 2005, 16:20
На думку народного депутата Петра Порошенка, формування уряду і призначення глав обласних адміністрацій "є демонстрацією нового стилю роботи нової влади, прозорості і публічності".

"Я думаю, що це дуже яскраве спростування вчорашніх очікувань. Що нова команда не вміє домовлятися, не вміє ефективно працювати і знаходити компроміси", - сказав він.

На запитання, коли він обійме посаду секретаря РНБО, Порошенко відповів: "Я поки що на посаді голови бюджетного комітету".

Новопризначений голова СБУ Олександр Турчинов сказав, що питання його призначення обговорювалося із президентом. Він назвав правильною позицію президента, що в силові відомства повинні прийти цивільні люди.

Головним питанням, яким займатиметься СБУ, Турчинов назвав боротьбу з корупцією. "Я думаю, що Служба безпеки поверне довіру. Як раніше, так і зараз, це буде елітою силових структур", - сказав він.

Турчинов підкреслив, що його завданням є "не розігнати, а об'єднати фахівців", він висловив упевненість, що "всі справжні офіцери-патріоти України" залишаться або повернуться в Службу безпеки.

"Всі питання, які були покладені в шухляду або замовчувалися, повинні знайти своє логічне завершення", - додав Турчинов.

Новопризначений віце-прем'єр з питань євроінтеграції Олег Рибачук зізнався, що склад уряду для нього був новиною. "Я чесно скажу, що я не знав про склад уряду".

За його словами, в уряді він побачив нові обличчя. "Я думаю, що це, принаймні, європейські обличчя", підкреслив Рибачук.

Натомість лідер фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова вважає, що призначення в уряді не відповідають раніше задекларованим принципам.

На її думку, низка урядовців "не мають практичного відношення до галузей, які почали очолювати, і не мають досвіду управлінської роботи, тим більше на національному рівні".

Богатирьова переконана, що капітали бізнесменів, які прийшли в уряд, "підлягають такому ж розгляду, як ті, які будуть оголошені - по реприватизації тощо".

Вона відзначила, що в її фракції немає негативного відношення "щодо пріоритетів і намірів" уряду. Разом з тим, вона завірила, що опозиція буде моніторити виконання цих намірів.

"Ми будемо спостерігати не за кутком якимсь, ми будемо спостерігати, пропонувати свої рішення, і якщо не будуть вони прийняті або не будуть досягнуті ті результати, які намагалися окреслити у викладі програми, ми будемо й своїх виборців піднімати на захист своїх інтересів, і з парламентської трибуни про це говорити".

В той же час, Олександр Мороз вважає, що із затвердженням уряду було дано "хороший старт для тих перетворень, які потрібні в Україні".

Зазначивши, що соціалісти не цілком задоволені своїми квотами у Кабміні й на чолі обладміністрацій, Мороз додав, що "президент визначає в цьому відношенні підходи, по-своєму бачить баланс інтересів влади і політичних структур".

"Було би добре, якби більшість із тих, хто попав сьогодні в уряд, своєю роботою довели, що вони мають право займати ті ж посади і в новому складі уряду, який буде формуватися у травні 2006-го року (після парламентських виборів)", - підкреслив лідер Соцпартії.

Мороз також підкреслив, що "за своїх членів Кабінету Міністрів і керівників областей" він "абсолютно спокійний". "Це люди професійні, які можуть показати приклад у роботі. Ніхто з громадян на них ображатися не буде - вони думатимуть про людей, а не про себе", - сказав він.


"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування