Новий глава МЗС проведе ревізію ЄЕП і співчуває Рибачуку

П'ятниця, 4 лютого 2005, 22:14
Новий міністр закордонних справ Борис Тарасюк вважає, що угоди про участь України у ЄЕП мають бути перевірені на відповідність національним інтересам.

В інтерв’ю "Українській правді" на питання про долю, яка очікує на ЄЕП, Тарасюк сказав: "Глибокий аналіз і перевірка на відповідність національним інтересам у правовій та економічній площині".

Тарасюк нагадав, що угода про створення ЄЕП подавалася на експертизу до Конституційного суду, але вона поки не розглянута.

Своїм пріоритетом на посаді керівника МЗС Тарасюк бачить "реалізацію тих пріоритетів, які визначені президентом – європейська інтеграція".

Водночас, додав Тарасюк, політики або на Захід, або до Росії не буде.

"Якщо іти за іміджами, створеними в Москві, то виходить, що коли я виступав за проєвропейський курс України, то, за їхньою логікою, антиросійський. Що було абсолютно невірним стереотипом!"

"Не треба дивитися на якусь особу як на людину, яка іде якимсь одним курсом".

На питання про те, коли Україна може досягнути критеріїв членства в НАТО, Тарасюк сказав: "Пріоритетом є європейська інтеграція. Тому треба все зусилля спрямувати на неї".

"Я думаю, Україна не буде унікальною з-поміж країн центрально-східної Європи, які на шляху до ЄС вступали до НАТО. Тут не буде виключення для України".

Коментуючи, чи існує конфлікт повноважень між МЗС і віце-прем’єром з євроінтеграції, яким став Олег Рибачук, Тарасюк сказав:

"У різних країн, які інтегрувалися до Євросоюзу, ніколи не було конфлікту між МЗС і структурами, які займалися вступом до ЄС. Всім вистачить роботи! Особливо в частині приведення нашого законодавства до законодавства ЄС".

"Тому я співчуваю віце-прем’єру з євроінтеграції", - додав Тарасюк.

На питання, як складатимуться відносини з Росією, Тарасюк сказав: "Вони будуть конструктивними, прагматичними, доброзичливими".

Тарасюк у п'ятницю уже провів у МЗС першу нараду зі своїми заступниками та мав телефонну розмову з президентом Грузії Михайлом Саакашвілі.

Також провів нараду з керівництвом Міністерства оборони та Генштабу новий міністр Анатолій Гриценко.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування