Піскун не хоче на гільйотину через справу Гонгадзе

Субота, 5 лютого 2005, 11:32
Генеральний прокурор Святослав Піскун не хотів би, щоб справа Гонгадзе стала "гільйотиною", яка дозволяє президенту й парламенту здійснити розправу над будь-яким генпрокурором.

Про це він сказав в інтерв’ю "Дзеркалу тижня"

За його словами, під час зустрічей з Ющенком неодноразово піднімалося питання про розслідування справи Гонгадзе. Піскун доповів, що генпрокуратура направила в суд кримінальну справу по Пукачу і отримали санкцію на його арешт.

"Готуємо ще одну схожу справу. Якщо в нас усе вийде, ми також направимо її в суд", - додав він.

Він не уточнив, що це за справа. "Це справа засекречена. Ми шукаємо одну людину, підозрювану в скоєнні злочину", - зазначив Піскун.

Водночас він заперечив, що це "громадянин К", якого обвинувачували в убивстві Гонгадзе за генпрокурора Васильєва.

"Цей громадянин К був відомий ще нам, на тому етапі розслідування. Проте ми відкинули цю версію як неспроможну. Цей громадянин — божевільна, психічнохвора людина, і він може надавати будь-які показання. Що ж до вбивства Гонгадзе, то в К. є алібі", - сказав Піскун.

Піскун не виключив причетність до вбивства Гонгадзе банди перевертнів.

Щодо "зливу" в Інтернет матеріалів справи Гонгадзе, які спочатку знаходилися в справі перевертні і за фактом розголошення яких було порушено кримінальну справу, Піскун не виключив, що це могли зробити слідчі у справі, звільнені Васильєвим.

"Не виключаю, що за допомогою такого відпливу вони могли помститися за кривду чи спробувати в такий спосіб сприяти розслідуванню, оскільки не бачили іншого виходу", - зазначив генпрокурор.

На питання, чи можливо розслідувати справу про вбивство Гонгадзе без об’єктивної оцінки плівок Мельниченка, Піскун відповів:

"Усе залежить від того, що буде встановлено в результаті допиту вбивці. Лише коли він буде встановлений і намітиться механізм скоєння злочину, ми зможемо дати оцінку і замовникам. Що ж до експертизи плівок. Ви знаєте, що таку експертизу при Васильєві здійснили, й істинність плівок не було підтверджено".

Піскун пояснив, що термін 2 місяці виник після розмови з мамою Гонгадзе, яка просила провести ще одну експертизу.

Піскун також вважає, що президенту слід дуже обережно говорити про такі речі, як термін завершення слідства у справі Гонгадзе.

"І ще про справу Гонгадзе. Хотілося б, щоб вона не стала "гільйотиною", яка дозволяє президенту й парламенту здійснити політичну розправу над будь-яким генеральним прокурором — річ не в Піскуні чи Васильєві", - зазначив Піскун.

"Для депутатів, що керуються кон’юнктурними політичними міркуваннями, це дуже серйозний важіль для висловлювання недовіри генпрокурору. Адже його робота має оцінюватися в комплексі, а не за однією єдиною справою, бо це несправедливо. Адже за рік розслідується більш ніж 5 тисяч убивств, понад 12 тисяч кримінальних справ у сфері економіки", - додав він.

ПУКАЧА, ЯКИЙ СТЕЖИВ ЗА ГОНГАДЗЕ, ШУКАЄ СБУ

Читайте також:

Піскун розшукує Пукача, щоб заарештувати?

Проти Пукача, який стежив за Гонгадзе, поновлять кримінальну справу

Реанімація справи Гонгадзе. Паралельно у Британії та Україні



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування