Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

СУД ВИЗНАВ МЕДВЕДЧУКА ПРИЧЕТНИМ ДО ФАЛЬСИФІКАЦІЇ ВИБОРІВ

Понеділок, 7 лютого 2005, 11:33
Суд визнав інформацію про причетність Віктора Медведчука до фальсифікацій на виборах президента достовірною та не задовольнив його позов до Олега Рибачука.

Остаточне рішення про це Печерський районний суд міста Києва виніс у понеділок, 7 лютого 2005 року, повідомляє прес-секретар Рибачука.

Як повідомлялося, позивач Медведчук - на той час глава адміністрації президента - звернувся до суду 27 грудня 2004 року з позовом про захист честі, гідності та ділової репутації внаслідок оприлюднення відповідачем – на той час народним депутатом Олегом Рибачуком - телефонних розмов, які свідчили про фальсифікацію виборів та несанкціоноване втручання у діяльність серверу бази даних Центрвиборчкому.

Серед осіб, причетних до цих протизаконних дій, Рибачук назвав тодішніх голову ЦВК Ківалова, главу АП Медведчука, віце-прем’єра Клюєва тощо.

Як повідомив прес-секретар Рибачука, суд, вислухавши пояснення представників сторін і дослідивши матеріали справи, вирішив відмовити стороні Медведчука у задоволенні позову.

Суд встановив, що відповідач як парламентарій згідно ст.19 Закону "Про статус народного депутата України" не зобов’язаний повідомляти джерело інформації, яку він використовує.

Тому суд застосував ст.302 Цивільного Кодексу, згідно з якою інформація, подана посадовою особою при виконанні службових обов’язків та яка міститься в офіційних джерелах, є достовірною.

У п'ятницю в ефірі "5-го каналу" Рибачук підтвердив інформацію, що плівки з записами розмов керівників штабу Януковича були передані йому Службою безпеки України.

"Українська правда"

Читайте також:

Медведчук судиться з віце-прем'єром Рибачуком

Медведчук – законослухняний "немільярдер" та йде в гості до Кучми

Піскун не заводив справи на Медведчука, Левенця і Клюєва. Він шукає отруту Ющенка

Розшифровки телефонних розмов штабу Януковича читайте тут:

Як Янукович фальсифікував вибори. Перехоплені телефонні розмови штабу

Як Янукович фальсифікував вибори. Частина 2

Як Янукович фальсифікував вибори. Частина 3

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування