Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко не дасть грошей медіа-чиновникам й "Укрінформу", а "зло" направить в газети

Понеділок, 7 лютого 2005, 13:30
Віце-прем'єр міністр з гуманітарних і соціальних питань Микола Томенко вважає за необхідне зменшити бюджетне фінансування ЗМІ й "оптимізувати" витрати на Держкомітет з телебачення й радіомовлення.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Бізнес", опублікованому в понеділок.

На думку Томенка, "сьогодні існують складнощі з оптимізацією державних коштів, які виділяються на ЗМІ, - починаючи з фінансування Держтелерадіо, де проведення міністерської конференції коштує дорожче, ніж інавгурація президента".

"Думаю, варто хоча б на цей рік, як на перехідний, мінімізувати бюджетне фінансування ЗМІ", - сказав віце-прем'єр.

Зокрема, торкнувшись роботи державного інформагентства "Укрінформ", Томенко заявив: "Якщо там є серйозний колектив, готовий конкурувати на ринку, то, думаю, достатньо дати йому можливість викупити приміщення на пільгових умовах, і нехай люди самі заробляють гроші".

Томенко висловив упевненість, що журналісти самі повинні задавати тон у спілкуванні з владою, а також повідомив, що вже майже закінчено "підготовку змін у закони про ТБ, радіо й друковані ЗМІ, що передбачають розробку редакційних статутів, які повинні регулювати відносини між власниками й журналістами".

Крім того, на думку Томенка, "необхідно частину грошей, одержуваних від зовнішньої реклами алкоголю й тютюну, перенаправляти в друковані ЗМІ" для посилення їхньої економічної незалежності.

"Я цілковито переконаний, що вулична реклама цих товарів — суспільне зло.
В усьому світі тютюн рекламують більшою частиною в газетах і журналах. Цілком очевидно, що це - дуже великі гроші, які мають прийти на ринок друкованих ЗМІ. Вони допоможуть вирішити проблему відносної економічної незалежності", - сказав віце-прем'єр.

"До того ж, сьогодні в Україні зовнішня реклама — це елемент класичної корупції. Усі, хто отримав можливість займатися цим бізнесом, особливо в центрі міста, це або "друзі" мера, або його "товариші", або ще хтось", - додав він.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування