Ющенко пригрозив новим міністрам і губернаторам і дав їм 10 днів

Понеділок, 7 лютого 2005, 14:25
Президент Віктор Ющенко обіцяє звільняти з посад своїх нових міністрів та губернаторів, якщо вони будуть лобіювати власний бізнес.

"Я даю слово честі – і я це сказав новим урядовцям і главам адміністрацій: якщо я матиму на руках об’єктивне підтвердження, що людина займається протекцією для свого бізнесу – цього достатньо для його відставки", - сказав Ющенко в Сумах.

За словами Ющенка, він домагатиметься відділення бізнесу від влади.

"Кожна людина, яка перебуватиме на державній службі, принесе публічну резолюцію, що він або продав свій бізнес, або передав в інші руки. І він засвідчить, що ніколи не займатиметься лобіюванням на користь свого бізнесу", - додав Ющенко.

Президент сказав, що процес зречення нових чиновників від свого бізнесу відбудеться протягом 7-10 днів.

Також, за словами Ющенка, нові чиновники приймуть "кодекс честі державного службовця, де зобов’язання не займатися приватним бізнесом або лобіюванням".

Ющенко також сказав про "значне скорочення державних комітетів". Цьому буде присвячено його зустріч у вівторок з прем’єром Тимошенко.

"Після прийняття цієї концепції на Раді нацбезпеки відбудеться призначення голів відповідних комітетів", - сказав Ющенко.

"Українська правда", Суми


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News