ПІСКУН РОЗГЛЯДАЄ МВС ГОЛОВНИМ ПІДОЗРЮВАНИМ У СПРАВІ ГОНГАДЗЕ

Понеділок, 7 лютого 2005, 17:08
Генпрокурор Святослав Піскун вважає версію про причетність співробітників міліції до вбивства Гонгадзе правдоподібною.

"Ми відпрацьовуємо декілька версій. Найбільш правдоподібна - причетність працівників МВС", - сказав Піскун в інтерв'ю журналу "Кореспондент".

Піскун висловив думку, що зміною керівництва МВС "ми могли б істотно просунутися в оперативному забезпеченні нашої справи".

За словами Піскуна, "є люди, які напевно що-небудь знають, але при старому керівництві боялися про це розповісти".

На питання, коли може бути оголошено результат розслідування справи Гонгадзе, Піскун сказав: "Це може наступити й завтра, і через рік".

"Це залежить від цілого ряду об'єктивних і суб'єктивних факторів. Адже тоді, в 2003 році, все вже проглядалося, ланцюг версій було побудовано. Але хлоп: помирає Гончаров, знімають генпрокурора, Пукача звільняють з-під варти, він пропадає. А після, міліція робить висновок, що за Гонгадзе ніхто не стежив. Все, версія померла. Тепер мені треба її реанімувати", - сказав Піскун.

На питання про отруєння Віктора Ющенка Піскун сказав, що дістати діоксин "було неможливо для людей, які не мають відношення до влади".

"Треба мати серйозні владні повноваження, щоб його (діоксин) одержати. Це неодмінно повинні бути якісь високі посади", - сказав Піскун.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування