Ключковський і Пинзеник дають шанс мажоритарникам

Понеділок, 7 лютого 2005, 20:46
Народні депутати, члени фракції "Наша Україна" Юрій Ключковський і Віктор Пинзеник внесли на розгляд парламенту проект змін до закону "Про вибори народних депутатів України", який передбачає дообрання депутатів у вивільнених мажоритарних округах в квітні-травні.

Проект зареєстровано під номером 7008, і його розгляд за скороченою процедурою передбачається на пленарному засіданні Верховної Ради 1 березня.

"Метою проекту є законодавче забезпечення проведення у квітні – травні 2005 року проміжних виборів народних депутатів України", - сказано в пояснювальній записці до законопроекту.

Законопроектом пропонується викласти частину сьому статті 15 Закону "Про вибори народних депутатів України" в наступній редакції:

"Рішення про призначення повторних або проміжних виборів депутата в одномандатному окрузі може бути прийняте Центральною виборчою комісією не пізніш як за рік до дня проведення чергових виборів".

Відповідна стаття чинного нині закону обмежує кінцем березня 2004 року не рішення ЦВК, як у проекті, а безпосередньо проведення проміжних виборів.

При цьому відповідне рішення про оголошення виборів у виборчому окрузі, згідно з нині діючою статтею цього закону, має бути ухвалене ЦВК не менш як за 60 днів до дати їх проведення.

Таким чином, за задумом авторів законопроекту, його ухвалення повинно дати можливість дообрати в парламент народних депутатів у виборчих округах, які звільнилися після призначення обраних в них депутатів у Кабінет міністрів чи керівниками облдежадміністрацій.

Як відомо, 4 лютого на посади членів уряду, а також голів обласних державних адміністрацій було призначено 16 народних депутатів-мажоритарників, із них 12 були членами фракції "Наша Україна".

"Українська правда"

Читайте також:

"…І останні стануть першими"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...