Білий Дім хоче надати Україні допомоги в два рази більше, ніж Росії

Вівторок, 8 лютого 2005, 08:43
За обсягом американської фінансової допомоги на 2006 рік Україна стоїть на першому місці серед країн СНД, Грузія - на другому.

Як повідомляє управління ресурсів держдепартаменту США, таку допомогу президент США Джордж Буш просить у переданому ним у понеділок в конгрес США проекті бюджету Сполучених Штатів.

Наступного року для України Дж.Буш просить конгрес виділити в цілому $105,2 мільйони за трьома ключовими програмами, включаючи економічну допомогу, навчання військових кадрів і фінансування оборонних поставок і послуг із США.

За цими ж трьома програмами для Грузії запит включає асигнування у розмірі $80,2 мільйони.

Для Росії допомога передбачається тільки за двома програмами (без фінансування оборонних поставок) і становить у сукупності $48,7 мільйони.

За даними держдепартаменту, Білий дім просить у конгресу для України $88 мільйонів на програми економічної допомоги, $1,7 мільйони на програми навчання національних військових кадрів і $16,5 мільйони на фінансування українського оборонного імпорту із США.

При цьому за останньою позицією в порівнянні з поточним роком обсяги фінансування на 2006 рік збільшено більше, ніж у п'ять разів.

Для Грузії фінансування за цими трьома програмами становить, відповідно, $67 мільйонів, $1,2 мільйони і $12 мільйонів.

РІА "Новини"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування