Тимошенко з санкції Ющенка розправляється з кланом Кучми?

Вівторок, 8 лютого 2005, 08:51
Британська газета "Індепендент" вважає, що перші дії нового українського прем'єра Юлії Тимошенко пояснюється особистою ворожнечею між Тимошенко і Леонідом Кучмою.

Про це йдеться у статті "Індепендент" під заголовком "Помаранчева принцеса взяла на приціл "клан Кучми", повідомляє Бі-Бі-Сі.

"Нові керівники України почали розмотувати клубок найбільшої приватизації, посилаючись на те, що йшлося про відкрите пограбування і, водночас, збираються позбавити колишнього президента Леоніда Кучму його офіційних привілеїв",- пише "Індепендент".

Газета зазначає, що цей процес очолила новий прем"єр-міністр України Юлія Тимошенко, яка постраждала від рук старого режиму, коли вона провела більш ніж місяць за гратами, за те, що вона називає сфабрикованими звинуваченнями.

Тепер, пише "Індепендент", вважається, що так званий "клан Кучми", тобто бізнесмени, які збагатились за часів колишнього президента, також перебуває в зоні її уваги. ЇЇ напад, зазначає британська газета, як виглядає, був санкціонований новим президент України Віктором Ющенком.

"Одним з перших кроків пані Тимошенко на посаді прем"єр-міністра став перегляд умов приватизації заводу "Криворіжсталь". Рішення б"є прямо в серце клану Кучми. Продаж відбулась минулого року на тлі звинувачень у корупції і кумівстві", продовжує газета.

"Індепендент" пише, що наступними у списку - привілеї Леоніда Кучми. Пані Тимошенко наказала уряду провести докладний аналіз законності державних привілеїв пана Кучми, які включають державну дачу, два авта, чотирьох водіїв, щомісячну грошову виплату про розміри якої не повідомляється, двох помічників, радника та охорону.

"Індепендент" додає, що починають лунати заклики віддати пана Кучму, який не користується юридичним імунітетом, під суд. Його звинувачують у зраді, корупції та наказі вбити журналіста, що займався розслідуваннями.

Водночас, зазначає "Індепендент", пан Кучма спростовує обвинувачення, в той час як його зять Віктор Пінчук каже, що Леонід Кучма спокійно ставиться до ситуації.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування