Ющенко відібрав у Пінчука останню мрію

Вівторок, 8 лютого 2005, 12:29
Президент Віктор Ющенко пропонує Київській міській державній адміністрації і Київській міській раді розробити ідею створення музею, що виконував би роль Національного Ермітажу.

Про це Ющенко сказав, представляючи перепризначеного голову Київської міськадміністрації Олександра Омельченка, повідомляють Українські новини.

"Я впевнений, що ми осилимо тему Національного Ермітажу", - сказав Ющенко.

Він вважає, що безліч експонатів, які зберігаються в запасниках музеїв, могли б використовуватися кращим чином. Ющенко припустив, що такий музей міг би бути розташований у приміщеннях заводу "Арсенал", навпроти Києво-Печерської лаври.

"Нам все потрібно зробити, друзі, щоб той завод "Арсенал-2"... став Національним музеєм", - сказав Ющенко.

Раніше на базі заводу "Арсенал" планував створити свій музей сучасного мистецтва зять колишнього президента Кучми Віктор Пінчук.

Ющенко також заявив, що Київська влада має визначитися з існуванням виставкових залів по вулиці Інститутській, будівництвом Десятинної церкви. "Дуже хотілося б, щоб навколо цих проектів об'єднувалися, а не роз'єднувалися", - сказав Ющенко.

Президент закликав місцевих урядовців ретельніше ставитися до історичної спадщини українців. "Мені болить, що в Києві немає достойного пам'ятнику жертвам Голодомору, мало фільмів, книг на цю тему. Розповідати про українську історію - обов'язок чинної влади", - підкреслив Ющенко і запропонував виділити на одному з київських пагорбів місце і засадити його кущами калини, привезеними з кожного міста чи села, жителі якого постраждали від Голодомору.

Президент також відзначив високу громадянську позицію киян та міської влади під час Помаранчевої революції. Президент наголосив, що Омельченко - "єдиний керівник, якого перепризначили з обойми старої влади", повідомляє прес-служба президента.

Він також пообіцяв, що центральна влада докладе всіх зусиль, аби зробити бюджет бездефіцитним, і перегляне політику вільних економічних зон, які є сьогодні "чорними дірами". "Ми готові йти на амністію капіталу і фіскальну амністію, але взамін прагнемо детінізації економіки", - сказав Ющенко.

Також центральна влада, за словами президента, перегляне політику щодо державної власності і готова передати в управління місцевій владі тих структур, які мають бути в її підпорядкуванні.

Участь у презентації голови КМДА брав також віце-прем'єр-міністр з питань адміністративної реформи Роман Безсмертний.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News