Держсекретар США поставила український Майдан біля афганських сіл

Середа, 9 лютого 2005, 11:37
Держсекретар США Кондолiза Райс наголошує на важливості української революції для розвитку свободи у світі.

Про це вона сказала, виступаючи в паризькій Вільній школі політичних наук в рамках своєї першої закордонної подорожі до Франції, повідомляє "Голос Америки".

Виступаючи перед студентами, викладачами, колишніми і теперішніми французькими урядовцями, Кондоліза Райс наголосила, що американці і європейці досягали своїх найбільших успіхів, коли відмовлялися від суперництва і скеровували свої спільні моральні цінності на боротьбу за справу свободи.

"Ми впевнені в нашому успіху, тому що справедливий вітер свободи є попутним нам. Свобода шириться від сіл Афганістану до майданів України, від вулиць палестинських територій до вулиць Грузії і до виборчих дільниць Іраку", - сказала вона.

Відзначивши, як важко собі уявити поширення свободи і демократії на ті місця, де їх ніколи не було, Кондоліза Райс - вже після промови у частині запитань і відповідей - наголосила, що події останнього часу дають підстави для іншого погляду.

"Як можна не бути враженим революцією троянд в Грузії і помаранчевою революцією в Україні, або палестинським народом, який обрав лідера, який заявляє, що настав час відмовитись від збройної інтифади і почати жити в мирі з Ізраїлем", - сказала держсекретар США.

Держсекретар Райс, повторюючи тему, що прозвучала минулого місяця в інавгураційній промові президента Буша, підкреслила, що Америка та інші демократичні країни мають історичну нагоду сформувати глобальний баланс сил, який йшов би на користь свободі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування