Ющенко зателефонував Лесі Гонгадзе і запросив зустрітися

Середа, 9 лютого 2005, 11:53
У середу мати Георгія Гонгадзе Леся Гонгадзе зустрінеться з президентом України Віктором Ющенком на його особисте запрошення.

Про це повідомляє "Львівська газета"
у матеріалі під назвою "Очна ставка у президента".

Як розповіла Леся Гонґадзе, в понеділок Ющенко, перебуваючи в селі Хоружівка (оскільки минуло 9 днів від дня смерті його матері), зателефонував їй і запропонував зустрітися з ним та генеральним прокурором України Святославом Піскуном.

Зустріч відбудеться близько 14.00. На неї мати загиблого журналіста Георгія Гонґадзе прибуде разом з адвокатом Андрієм Федуром.

Газета нагадує, що 2001 року Леся Гонґадзе відмовилася зустрітися з тодішнім президентом Кучмою, оскільки вважала його запрошення нещирим.

Леся Гонґадзе переконана, що Генеральна прокуратура та особисто Святослав Піскун не мають бажання розслідувати справу. "Всі страждання та муки, які я перенесла, – це лише з вини Генпрокуратури", – зазначила вона в інтерв'ю газеті.

"Мені немає потреби бачитися з Піскуном, а з президентом я хочу зустрітися. Думаю, він зрозуміє мене, і якщо зацікавиться, то справді зможе допомогти", - додала Леся Гонгадзе.

Вона також заявила, що звернеться до суду з позовом до Генпрокуратури, керівники якої 2000 року проігнорували заяву її сина про захист його життя.

Крім того, Леся Ґонґадзе у своїй позовній заяві вимагатиме судового рішення щодо моральних знущань Генпрокуратури над нею особисто та членами її родини.

Заяву ж генерального прокурора Піскуна, який пообіцяв провести нові експертизи для ідентифікації тіла Георгія Ґонґадзе, матір зниклого журналіста назвала винятково політичною, спричиненою зміною влади в Україні.

Піскун також обіцяв, що Генпрокуратура планує, в разі потреби, допитати колишнього президента України Леоніда Кучму та багатьох інших.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News