Речник Ющенка каже, що цензури щодо "Інтера" не було і не буде

Середа, 9 лютого 2005, 12:58
Прес-секретар президента Віктора Ющенка Ірина Геращенко заявляє, що всі питання щодо висвітлення діяльності президента, будуть публічними.

Так вона прокоментувала заяву шеф-редактора інформаційно-аналітичного мовлення "Інтера" Олексія Мустафіна, повідомляє "Телекритика".

"Ми гарантуємо, що в кожному разі всі питання, які стосуються висвітлення діяльності президента, формування пулу, запрошення на ті чи інші заходи, будуть публічними", - сказала Геращенко.

Геращенко пообіцяла, що "тільки-но буде офіційно затверджено структуру секретаріату президента та прес-служби", в той день буде зібрано "на дружню розмову" редакторів інформаційних відділів різних медіа, аби разом поговорити про бачення інформаційного забезпечення, висвітлення діяльності президента України.

На її думку, треба враховувати, що існують організаційно-технічні труднощі, коли, наприклад, бракує літака на сто місць, або наявний зал, відведений для зустрічі з пресою, надто маленький. Ці питання треба відносити саме до організаційних, а не якихось інших, вважає прес-секретар.

Вона звертає увагу на те, що перший робочий тиждень і перші поїздки президента формувалися "в екстремальному режимі", бо треба було готувати 6 поїздок та інавґурацію в умовах відсутності секретаріату.

"Ми будемо працювати за новими схемами, сповідуючи максимальну відкритість, це абсолютно очевидно", – пообіцяла Геращенко.

Два дні тому шеф-редактор інформаційно-аналітичного мовлення "Інтера" Олексій Мустафін поскаржився, що нова влада упереджено ставиться до телеканалу та відмовляє журналістам в акредитації.

Геращенко цей випадок назвала "з числа якраз таких організаційно-технічних труднощів, які завжди виникають на початку роботи", і вони з Мустафіним "дійшли згоди, що все це – технічні проблеми".

"Все те, що слід залишити в роботі прес-служби, буде залишене, від того ж, від чого слід відмовитися, нова влада відмовиться".

Геращенко підкреслила, що жоден чиновник за ці дні не дзвонив на жодний канал і не просив поставити матеріал.

Читайте також:

"Інтер" скаржиться на цензуру з боку влади Ющенка?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...