Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Порошенко може дати відстійнику шанс

Середа, 9 лютого 2005, 13:46
Політологи Вадим Карасьов і Дмитро Видрін вважають, що з призначенням головою РНБО Петра Порошенка не слід очікувати кардинального розширення повноважень цієї структури.

Про це вони сказали в коментарях "Львівській газеті".

"РНБО не буде ключовим владним центром. Основний ресурс повноважень знаходитиметься в Кабміні, й саме уряд буде головним майданчиком здійснення нової влади", – сказав Карасьов.

На його думку, РНБО балансуватиме вагу силового блоку Кабінету Міністрів.
"Можлива поява нових ресурсів у РНБО, проте ситуація у структурі влади буде більш сприятливою для тандему президент-уряд", – зазначив політолог.

На переконання іншого політичного аналітика, Дмитра Видріна, РНБО в останні роки відігравала роль такого собі відстійника для важливих персон, яких не можна було відразу зробити політичними банкрутами.

"У цьому контексті я прогнозую, що відбудеться оновлення РНБО, в тому числі й перегляд матеріально-технічної бази. Адже її функціонування має сенс лише тоді, коли рівень діяльності буде піднято до того, який був за часів Горбуліна", – зазначив Видрін.

Політолог вважає, що рівноцінним центром впливу поряд із Кабміном і ВР ця структура не стане ніколи.

"Шанс проявити свій вплив РНБО має лише з допомогою інтелектуального ресурсу. Петро Порошенко є тим політиком, який має досвід і вміє давати друге дихання організаціям, які занепали", – підсумував Видрін.

Раду національної безпеки України створили в липні 1992 року як консультативно-дорадчий орган при президентові.

В такій якості вона проіснувала до 1994 року, коли, знову ж таки, указом президента за нею закріпили функції організаційно-координаційної діяльності.

Тоді секретарем РНБО став найближчий на той час соратник Леоніда Кучми Володимир Горбулін, орган перетворився на один із центрів ухвалення стратегічних рішень.

Читайте також:

ЮЩЕНКО ТАКИ ПРИЗНАЧИВ ПОРОШЕНКА В РНБО

Чим має займатися Рада нацбезпеки?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування